«Μαύρα» σύννεφα για τη χρηματοδότηση της οικονομίας

«Μαύρα» σύννεφα για τη χρηματοδότηση της οικονομίας

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περαιτέρω επιδείνωση της χρηματοδότησης της οικονομίας σημειώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, αποτέλεσμα της γενικότερης αβεβαιότητας και της μείωσης των καταθέσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τον περασμένο μήνα ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης της οικονομίας διαμορφώθηκε στο -2% από -1,5% τον Ιανουάριο, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης ήταν αρνητική κατά 801 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 1.260 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης της γενικής κυβέρνησης διαμορφώθηκε στο -3,7% από 0,1% τον Ιανουάριο, ενώ για τον ιδιωτικό τομέα διαμορφώθηκε στο -1,6%, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 101 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 885 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο. Αναλυτικότερα, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις ήταν θετική κατά 82 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 643 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -0,3% από -0,5% τον προηγούμενο μήνα. Επίσης αρνητική κατά 153 εκατ. ευρώ ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα έναντι αρνητικής καθαρής ροής 221 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -2,7% από -2,8% τον Ιανουάριο. Τέλος, σε ό,τι αφορά τη γενική κυβέρνηση, η μηνιαία καθαρή ροή χρηματοδότησης ήταν αρνητική κατά 700 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 374 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης της γενικής κυβέρνησης διαμορφώθηκε στο -3,7% από 0,1% τον προηγούμενο μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή