Τετραετές σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής με «ηλεκτρονικά όπλα»

Τετραετές σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής με «ηλεκτρονικά όπλα»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτεταμένες διασταυρώσεις για τον εντοπισμό φορολογουμένων που φοροδιαφεύγουν προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την περίοδο 2017-2020.

Σύμφωνα με το σχέδιο, μετά τον εντοπισμό τους θα καλούνται να συμμορφωθούν οικειοθελώς, διαφορετικά θα λαμβάνονται κατασταλτικά μέτρα, όπως κατασχέσεις λογαριασμών και γενικότερα των περιουσιακών τους στοιχείων. Στην προσπάθεια αυτή, δηλαδή της αποκάλυψης φορολογουμένων που αποκρύβουν φορολογητέα ύλη, σημαντικό ρόλο θα έχουν τα ηλεκτρονικά συστήματα που τίθενται σε εφαρμογή σταδιακά, όπως για παράδειγμα:

• Το ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης και είσπραξης οφειλών (συγχρηματοδοτούμενο έργο).

• Η ολοκλήρωση της διαδικασίας προγραμμάτων e-πλειστηριασμού.

• Η επίδοση έκθεσης κατάσχεσης κινητής περιουσίας – οχήματος στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με ηλεκτρονικά μέσα.

• Η διασύνδεση με το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

• Η επέκταση ηλεκτρονικών υπηρεσιών για την ενσωμάτωση της είσπραξης εισφορών κοινωνικής ασφάλισης μέσω της φορολογικής διοίκησης.

Στο πεδίο της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, κεντρικό ρόλο θα παίξει το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, το οποίο κατά τους ιθύνοντες της φορολογικής διοίκησης θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του έτους, κατά άλλους στα μέσα του 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή