ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

ti-provlepei-to-schedio-nomoy-gia-ton-exodikastiko-symvivasmo-2182754

Αρκετές  αλλαγές σε σχέση με το αρχικό νομοσχέδιο που είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών  που εστάλη στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής. Το νομοσχέδιο προβλέπει την υπαγωγή των επιχειρήσεων στον μηχανισμό για οφειλές άνω των 20.000 ευρώ, όπως και το αρχικό, αλλά προβλέπει μια πιο αυτοματοποιημένη διαδικασία για αυτές που βρίσκονται στην κλίμακα μεταξύ 20.000-50.000.

Ασαφής είναι η διατύπωση για το εάν σε αυτό θα υπάγονται τελικά και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Από τη διαγραφή οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία συνεχίζουν να εξαιρούνται μόνο η βασική οφειλή παρακρατούμενων εισφορών εργαζομένων προς φορείς κοινωνικής ασφάλισης, ενώ τονίζεται ότι η διαγραφή βασικής οφειλής προς φορείς κοινωνικής ασφάλισης, ενώ αρχικά προβλεπόταν εξαίρεση και οφειλών από ΦΠΑ.

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί αύριο στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου προκειμένου να ψηφισθεί μες στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Επισυνάπτεται το κείμενο του νομοσχεδίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
/