Επιδείνωση στην εικόνα των ελληνικών κρατικών ομολόγων

Επιδείνωση στην εικόνα των ελληνικών κρατικών ομολόγων

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αβεβαιότητα που επικρατεί από χθές το βράδυ για την ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα, επιδείνωσε την εικόνα στα ελληνικά κρατικά ομόλογα αφού ενισχύονται οι αποδόσεις για δεύτερη συνεχή μέρα. Πιό συγκεκριμένα το ετήσιο κρατικό ομόλογο εμφανίζει απόδοση 8,10% από 7,50% στη προηγούμενη συνεδρίαση ενώ το 2ετές κρατικό ομόλογο έχει απόδοση 7,35% από 7,30% στη χθεσινή συνεδρίαση.

Αντίθετα αμετάβλητη παραμένει η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση και διαμορφώνεται στο 6,85%. Το spread (διαφορά απόδοσης του 10ετούς ελληνικού κρατικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό δεκαετές) ενισχύεται κατά 2 μονάδες βάσης σε σύγκριση με τη συνεδρίαση της Πέμπτης και διαμορφώνεται στις 652 μονάδες βάσης. Στις αποδόσεις των υπολοίπων 10ετών ευρωομολόγων καταγράφονται σήμερα οι εξής αποδόσεις: Ιταλία 2,30%, Γαλλία 0,95%, Ισπανία 1,63%, Πορτογαλία 3,95%, Ιρλανδία 0,96%, Κύπρος 3,35% και Γερμανία 0,33%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή