ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάισελμπλουμ: Δεν θα κλείσει στις 7 Απριλίου η αξιολόγηση

ntaiselmploym-den-tha-kleisei-stis-7-aprilioy-i-axiologisi

«Η αξιολόγηση της Ελλάδας δεν θα ολοκληρωθεί στο επόμενο Eurogroup», ξεκαθάρισε την Παρασκευή ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να την εγκρίνουμε σύντομα, αλλά αυτό δεν θα γίνει στις 7 Απριλίου στη Βαλέτα, είναι πολύ νωρίς», τόνισε o Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Χάγη.

Πρόσθεσε πάντως ότι «έχει σημειωθεί πολλή πρόοδος μεταξύ των Ευρωπαίων πιστωτών και της Ελλάδας για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

«Είναι πάντοτε δυνατό να συγκαλέσουμε ένα έκτακτο Eurogroup και αυτό δεν είναι επίσημη ανακοίνωση, αλλά η δυνατότητα παραμένει», επισήμανε ακόμη, απαντώντας παράλληλα αιχμηρά και σε όσους ζητούν την παραίτησή του.

Δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία επιστροφής των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, είχε τονίσει νωρίτερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιντχαρτ.

Εντός της ημέρας αποφασίζουν τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών αν και πότε θα επιστρέψουν στην Αθήνα για να κλείσει η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (SLA) ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Στο μεταξύ, το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου θα έχουν κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση τα προαπαιτούμενα μέτρα που συμπεριλαμβάνει η δεύτερη αξιολόγηση, εφόσον φυσικά επιτευχθεί τελικώς η συμφωνία για την ολοκλήρωσή της.