Σταθάκης: Να μείνει στα χέρια του ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος η ΔΕΗ

Σταθάκης: Να μείνει στα χέρια του ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος η ΔΕΗ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τη συνοδεία του επικεφαλής Μανόλη Παναγιωτάκη, πράγμα που έχει τη σημασία του για τις αναταράξεις που προκαλεί η υπόθεση της ΔΕΗ στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς επιχειρηματολογία για τη στήριξη της σταθερής προς τα έξω θέσης της κυβέρνησης, περί της υπό δημόσιο έλεγχο ΔΕΗ, έφτασε χθες στην Κοζάνη ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Η χθεσινή απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ πρόσληψης συμβούλου για την αξιοποίηση μεταξύ άλλων και του 17% της ΔΕΗ έβαλε τέλος στην κυβερνητική επιχειρηματολογία για μεταφορά του στο υπερταμείο, ως αντιστάθμισμα της υποχώρησης στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ. Ετσι, ο κ. Σταθάκης από το ορυχείο του Νοτίου Πεδίου στην Κοζάνη, από τη μέχρι τώρα διασφάλιση του δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ, πέρασε στο «ευρύτερο δημόσιο συμφέρον».

«Είμαστε μπροστά σε πολύ δύσκολες αποφάσεις αλλά η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει τη ΔΕΗ για να παραμείνει ο πυλώνας του ενεργειακού μας συστήματος και να στηρίξει κάθε προσπάθεια αυτός ο συσσωρευμένος πλούτος να παραμείνει στα χέρια του ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος» δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης από το ορυχείο του Νοτίου Πεδίου στην Κοζάνη.

Η αναφορά του υπουργού περί «ευρύτερου δημοσίου συμφέροντος» συνδέεται με το έτερο επιχείρημα περί δυνατότητας συμμετοχής στους διαγωνισμούς για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, που ο κ. Σταθάκης πρόβαλλε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Δυτικής Μακεδονίας στη συνάντηση που είχε μαζί τους προ διημέρου.

Ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε χθες για τις εξελίξεις γύρω από τα ενεργειακά το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, ενώ είχε συνάντηση και με τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, η οποία προετοιμάζεται για δυναμικές κινητοποιήσεις. Η ΓΕΝΟΠ έχει προαναγγείλει συλλαλητήριο στην Πτολεμαΐδα την προσεχή Τετάρτη, ενώ τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου αναμένεται να ανακοινώσει τις περαιτέρω δράσεις της για να μπλοκάρει την πώληση μονάδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή