«Κόπηκαν» 10.000 αιτήσεις για το ΚΕΑ

«Κόπηκαν» 10.000 αιτήσεις για το ΚΕΑ

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φρένο» σε 10.000 εγκεκριμένους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης έβαλε το υπουργείο Εργασίας, καθώς κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι είχαν παραλείψει να δηλώσουν τα ακριβή εισοδήματά τους ή είχαν υποβάλει αίτηση ως μονοπρόσωπα νοικοκυριά και ως μέλη νοικοκυριού προκειμένου να λάβουν δύο φορές το ΚΕΑ.

Σε διευκρινίσεις που έδωσε το υπουργείο Εργασίας ξεκαθάρισε ότι όσοι υπέβαλαν αιτήσεις τον Μάρτιο και πληρούν τις προϋποθέσεις θα λάβουν το επίδομα τον Απρίλιο, ενώ σε όσους υποψήφιους δικαιούχους διαπιστώθηκαν προβλήματα στα στοιχεία των τραπεζικών τους λογαριασμών (IBAN, ΑΦΜ κ.ά.) αυτά διορθώθηκαν με τη βοήθεια των υπαλλήλων των τραπεζών.

Σχετικά με το ύψος του ΚΕΑ, το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει ότι οι υποψήφιοι δικαιούχοι του επιδόματος μαθαίνουν εάν τελικά θα το λάβουν παράλληλα με το ύψος του επιδόματος αμέσως μετά την υποβολή της αίτησής τους. Σημειώνει δε, ότι η οικονομική ενίσχυση δεν προκύπτει αυθαίρετα αλλά βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων.

Το εγγυημένο ποσό του νοικοκυριού που αναφέρει η αίτηση δεν είναι το ίδιο με το ποσό εισοδηματικής ενίσχυσης. Αυτό που θα λάβει ο δικαιούχος είναι το ποσό εισοδηματικής ενίσχυσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή