Σειρά αιτημάτων παρουσίασε ο ΣΕΤΕ στον πρωθυπουργό

Σειρά αιτημάτων παρουσίασε ο ΣΕΤΕ στον πρωθυπουργό

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eπί τάπητος τέθηκαν, χθες, από το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων και τους επικεφαλής των 14 Πανελλήνιων Φορέων στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα οι σοβαρές χρόνιες θεσμικές εκκρεμότητες που διατρέχουν τους επιμέρους κλάδους του τουρισμού.

Στο δείπνο που παρετέθη στον πρωθυπουργό, οι εκπρόσωποι των φορέων του τουρισμού αναφέρθηκαν στις εκκρεμότητες που υπάρχουν για κλάδους όπως τα καταλύματα, τα τουριστικά γραφεία, η εστίαση, ο θαλάσσιος και συνεδριακός τουρισμός, οι αεροπορικές, θαλάσσιες και οδικές μεταφορές, λοιπές τουριστικές υπηρεσίες και υποδομές. Επίσης, ζητήθηκε η διευθέτηση θεμάτων όπως το χωροταξικό, ο περιορισμός της γραφειοκρατίας, η στήριξη του επιχειρείν και η ελάφρυνση της υπερφορολόγησης σε συνδυασμό με την πάταξη της παραοικονομίας. Από τη πλευρά του, ο πρωθυπουργός υπεσχέθη προσωπική στήριξη για την αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων.

Εξάλλου, ο ΣΕΤΕ σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου θα αναλάβει πρωτοβουλίες συνεργασίας του τομέα με τους άλλους κοινωνικούς εταίρους και την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδας για την περαιτέρω ενίσχυση πολυεπίπεδων συνεργειών με τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση, το εμπόριο, τις κατασκευές και τη βιομηχανία.

Στόχος κατά τον Σύνδεσμο είναι η έξοδος από την κρίση με την ανάδειξη της Ελλάδας ως ηγέτιδας χώρας στην παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών. Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, η τουριστική περίοδος του 2017 με βάση τις έως σήμερα ενδείξεις αναδεικνύει μία μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα, η οποία δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Στο πλαίσιο αυτό συμπληρώνει ότι υπό την προϋπόθεση άμεσης ολοκλήρωσης της συμφωνίας με τους δανειστές και μη σοβαρής επιδείνωσης των εξωγενών παραγόντων στην περιοχή, η αύξηση των αφίξεων και εσόδων αναμένεται φέτος να προσθέσει μία επιπλέον μονάδα στο ΑΕΠ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή