ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ικανοποιημένοι οι Γερμανοί τουρίστες

ikanopoiimenoi-oi-germanoi-toyristes-2184160

Υψηλή βαθμολογία έδωσαν οι Γερμανοί τουρίστες στα ελληνικά ξενοδοχεία κατά τη διαμονή τους το 2016, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της ΤUI, μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού στον κόσμο.

Η έρευνα για την ικανοποίηση των πελατών της TUI Γερμανίας στη χώρα μας παρουσιάστηκε στη Ρόδο και δημοσιοποιήθηκε με ανακοίνωση του οργανισμού που εστάλη από το Αννόβερο και την Αθήνα. Στην κλίμακα από το 0 έως το 10 η βαθμολόγηση της ποιότητας των ελληνικών ξενοδοχείων από τους Γερμανούς έφθασε σε 8,70. Ξεχώρισαν η Κως με 8,84, η Ρόδος με 8,73 και η Κρήτη με 8,70. Καλές επιδόσεις καταγράφηκαν για τα ελληνικά ξενοδοχεία στις κατηγορίες «εξυπηρέτηση πελατών», «ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις» και «ποιότητα υπηρεσιών εστίασης». Σε σύγκριση με άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς, οι ελληνικοί διαθέτουν από τους υψηλότερους δείκτες στον τομέα της φιλοξενίας. Βελτιώσεις πρέπει να γίνουν στους τομείς της περιβαλλοντικής φροντίδας των προορισμών και της ποιότητας των πολιτιστικών υποδομών. Τα ζευγάρια και οι οικογένειες με παιδιά αποτελούν τις 2 μεγαλύτερες ομάδες Γερμανών πελατών της TUI στην Ελλάδα. Ο κ. Μιχάλης Μαυρόπουλος, περιφερειακός διευθυντής Ανατολικής Μεσογείου της Tui Destination Services, εκτίμησε για φέτος ότι οι αφίξεις των Γερμανών στην Ελλάδα θα αυξηθούν κατά 30%.

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα και έρευνας της GBR για τον προορισμό της Θεσσαλονίκης, που παρουσίασε, χθες, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της πόλης Αριστοτέλης Θωμόπουλος. Η έρευνα έδειξε ότι 96% των επισκεπτών επιθυμούν να επισκεφθούν ξανά τη Θεσσαλονίκη.