Συνεργασία Δ. Αθηναίων με Aegean Αirlines για προβολή της Αθήνας

Συνεργασία Δ. Αθηναίων με Aegean Αirlines για προβολή της Αθήνας

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένη θα είναι η τουριστική κίνηση στην Αθήνα και τη φετινή σεζόν σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, χθες, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο αντιπρόεδρος της Αegean Ευτύχιος Βασιλάκης. Ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου οι αφίξεις στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» κατέγραψαν αύξηση 14%, ενώ σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη η αύξηση για την Aegean το ίδιο διάστημα άγγιξε το 19%. Το 2016 οι αφίξεις των τουριστών αυξήθηκαν κατά 8% φθάνοντας στον αριθμό ρεκόρ των 4,6 εκατ. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης έγινε ιδιαίτερη μνεία στη σημαντική πρωτοβουλία ανάμεσα στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, την Τουριστική Σύμπραξη για την προβολή της Αθήνας μεταξύ του Δήμου Αθηναίων, της Aegean και του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας με την οικονομική στήριξη του Hellenic Initiative (Ελληνική Πρωτοβουλία).

Η Τουριστική Σύμπραξη υλοποιεί την καμπάνια προβολής This is Athens για την Αθήνα με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ. «Για να κατανοήσουμε τη σημασία μιας τέτοιας καμπάνιας για την οικονομία της πόλης, αρκεί να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της τουριστικής αγοράς σε κάθε 40 επισκέπτες αντιστοιχεί μία θέση απασχόλησης» υπογράμμισε ο δήμαρχος. Στο πλαίσιο αυτό αναγνώρισε ότι ο τουρισμός αποτελεί τον βασικό μοχλό της οικονομίας της πόλης αλλά και ολόκληρης της χώρας. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δώσει ο δήμος και στη προσέλκυση συνεδρίων και εταιρικών συναντήσεων στην πόλη. Βάσει στοιχείων της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών και του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου τόσο για φέτος όσο και σε βάθος 3ετίας καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Το 2015 πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα το 57% των συνεδρίων που έγιναν σε όλη τη χώρα, ενώ υπολογίζεται ότι κάθε σύνεδρος ενίσχυσε την τοπική οικονομία κατά μέσον όρο με περισσότερα από 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε η Aegean, την τετραετία 2013-16 σημειώθηκε σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης μέσω Αθήνας, 128% αύξηση της συνολικής κίνησης από και προς την Αθήνα, 97% αύξηση της κίνησης διασύνδεσης εσωτερικού και εξωτερικού και 66% αύξηση της κίνησης- διασύνδεσης προορισμών εσωτερικού.

Από το 2016 μέχρι σήμερα η Αegean έχει συνδέσει την Αθήνα με 9 νέες χώρες και 21 νέους προορισμούς εξυπηρετώντας πλέον από την Αθήνα 71 προορισμούς σε 41 χώρες. Ο κ. Βασιλάκης ανακοίνωσε ότι για την προσεχή χειμερινή περίοδο θα διατηρηθούν επιπλέον 7 με 8 πτήσεις. Στη συνέντευξη παρίσταντο και εκπρόσωποι τουριστικών φορέων όπως ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιώργος Αμβράζης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών Γραφείων Λύσανδρος Τσιλίδης και η πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων Ρένα Τόλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή