Εως 31 Μαΐου 2017 η υποβολή σχεδίων για τον αναπτυξιακό

Εως 31 Μαΐου 2017 η υποβολή σχεδίων για τον αναπτυξιακό

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως τις 31 Μαΐου 2017 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής επενδυτικών σχεδίων σε δύο καθεστώτα του νέου αναπτυξιακού νόμου, τις «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού» και τις «Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους». Ως καταληκτική προθεσμία υποβολής επενδυτικών σχεδίων στα δύο αυτά καθεστώτα είχε ορισθεί αρχικά η 28η Απριλίου 2017, εφόσον δεν εξαντλείτο νωρίτερα ο προϋπολογισμός.

Η απόφαση του υπουργείου Οικονομίας να μεταθέσει για ένα μήνα την καταληκτική προθεσμία υποβολής των σχετικών αιτήσεων οφείλεται στα εξής: πρώτον, δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλη προσέλευση επενδυτών σε ό,τι αφορά τα δύο αυτά καθεστώτα. Δεύτερον, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι υποψήφιοι επενδυτές που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υποβολής των φακέλων των επενδυτικών σχεδίων λόγω των προβλημάτων που παρατηρούνται στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ). Πρόσφατα, άλλωστε, το υπουργείο, απαντώντας σε σχετικό υπόμνημα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας (ΣΒΚΕ), παραδέχθηκε την ύπαρξη προβλημάτων στο ΠΣΚΕ, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωσή του ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου καταβάλλουν εργώδεις προσπάθειες για την έγκαιρη ολοκλήρωση των απαιτούμενων προδιαγραφών του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων, το οποίο ήδη βρίσκεται στην τελική φάση υλοποίησης». Σύμφωνα, πάντως, με απόφαση που έχει δημοσιευθεί στη «Διαύγεια», η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αναβάθμιση του ΠΣΚΕ φέρει ημερομηνία 12 Απριλίου 2017. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 60.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, και θα πρέπει να έχει παραδοθεί εντός έξι μηνών από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό φορολογικής απαλλαγής που έχει ορισθεί για το 2016 είναι 150 εκατ. ευρώ για το καθεστώς «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού» και 100 εκατ. ευρώ (φορολογική απαλλαγή και όφελος από σταθεροποίηση φορολογικού συντελεστή) για το καθεστώς «Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή