Κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο 200 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΗ

Κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο 200 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΗ

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο ύψους 200.000 εκατομμυρίων ευρώ εξασφάλισε η ΔΕΗ,  από τους δανειστές,  για την εξόφληση  χρέους από απλήρωτους λογαριασμούς.

Πρόκειται για δάνειο διετούς διάρκειας με κοινοπραξία ελληνικών τραπεζών αποτελούμενη από τις Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank ΑΛΦΑ +3,49%, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και ATTICA BANK και φέρει εξασφάλιση μέσω σύστασης ενεχύρου επί υφιστάμενων και μελλοντικών επιχειρηματικών απαιτήσεων της ΔΕΗ από συμβάσεις εταιρικών πελατών, με αξία ετήσιας κατανάλωσης βάσει μέσου όρου δύο προηγούμενων ετών, συνολικού ύψους 125% επί του εκάστοτε ανεξόφλητου υπολοίπου του δανείου.

Οι απλήρωτοι λογαριασμοι που αγγίζουν τα 2,2 δισ. ευρώ, έχουν δημιουργήσει  σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας στα ταμεία της ΔΕΗ. 

Η ΔΕΗ, που ανήκει στο ελληνικό δημόσιο σε ποσοστό 51%, θα πρέπει να αποπληρώσει ακόμα έως το τέλος του χρόνου επιπλέον υποχρεώσεις ύψους 340 εκατ. ευρώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή