Πρώτη δημόσια εμφάνιση για τα νέα αφεντικά του ΟΛΘ

Πρώτη δημόσια εμφάνιση για τα νέα αφεντικά του ΟΛΘ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την μετοχική της σύνθεση αλλά και την δέσμευσή της να αναπτύξει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης επενδύοντας σε υποδομές, εξοπλισμό, καινοτομία, ανθρώπινο δυναμικό και επιχειρηματικές ευκαιρίες καταθέτει στην πρώτη της δημόσια τοποθέτηση η κοινοπραξία που ανακηρύχτηκε προτιμητέος επενδυτής για το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ.

Σύμφωνα με τον εκτελών χρέη επικεφαλής του επενδυτικού σχήματος στην κοινοπραξία και κατά πάσα βεβαιότητα επικεφαλής του εισερχομένου στον ΟΛΘ management, Σωτήρη Θεοφάνη, η Terminal Link θα συμμετάσχει με 33% , η Deutsche Invest Equity Partners με 47% και η Belterra Investment συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη με 20%.

Σημειώνεται πως η Terminal Link αποτελεί θυγατρική της γαλλικής ναυτιλιακής τακτικών γραμμών εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM, η οποία κατέχει το 51% ενώ με 49% συμμετέχει και η China Merchants. Χρηματοοικονομικός σύμβουλος της CMA CGM στην οποία συμμετέχει το γαλλικό δημόσιο και ανήκει στα συμφέροντα της οικογενείας Saadé, είναι η ελληνική επενδυτική τράπεζα συμφερόντων Ιών Κουφοπαντελής, Eurocorp, η οποία έχει εδώ και καιρό επεκταθεί και αναπτυχθεί στην Γαλλία. H Deutsche Invest Equity Partners αποτελεί γερμανικό ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο, μεγαλομέτοχος του οποίου είναι ο γερμανός επενδυτής Dr. Stephan Goetz και η οικογένειά του.

Με ανακοίνωσή της η κοινοπραξία εκφράζει την ικανοποίησή της για την επικράτηση της και σημειώνει πως αποσκοπεί να χρησιμοποιήσει την διεθνή και τοπική παρουσία και δυνατότητές της υπέρ της ανάπτυξης του λιμένα της συμπρωτεύουσας " συμβάλλοντας στη συνολική ανάπτυξη της επιχειρηματικής κοινότητας και της οικονομικής ευημερίας της περιοχής".

Όσον αφορά στον Σωτήρη Θεοφάνη που φέρεται να προορίζεται απο την κοινοπραξία για επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΘ, χωρίς να έχει ακόμα ξεκαθαρίσει εάν εκτός απο διευθύνων σύμβουλος θα είναι και πρόεδρος, αξίζει να σημειωθεί πως ήταν ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ κατά την περίοδο 1999-2002 και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ από το 2002 έως το 2006. Ήταν δηλαδή μεταξύ άλλων ο άνθρωπος που έβαλε τα δυο λιμάνια στο χρηματιστήριο. Αντιπλοίαρχος ε.α. του Λιμενικού Σώματος, απο το 2006 έως τώρα ανέπτυξε διεθνή συμβουλευτική δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα με αντικείμενο την λιμενική βιομηχανία και το παγκόσμιο εμπόριο.

Η κοινοπραξία δηλώνει "υπερήφανη που ξεκίνησε μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις στη χώρα, η οποία επαναβεβαιώνει την βαθιά εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των Ελλήνων, της Ελληνικής οικονομίας και των προοπτικών της". Υπόσχεται δε να "εργαστεί συστηματικά για την ανάπτυξη του Λιμένος Θεσσαλονίκης ως σημαντικού πύλης και μεταφορικού κόμβου στρατηγικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, τη Μεσόγειο, τη Βαλκανική και την Νοτιοανατολική Ευρώπη".

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή