ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόταση ΚΕΔΕ για τα «κόκκινα δάνεια»

Πρόταση ΚΕΔΕ για τα «κόκκινα δάνεια»

Να συμβάλλει επιθυμεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης , μιλώντας σε σχετική ημερίδα που διοργάνωσαν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά. Ο κ. Πατούλης κατέθεσε για τον σκοπό αυτί συγκεκριμένη πρόταση, σύμφωνα με την οποία τα κατά τόπους επιμελητήρια, σε συνεργασία με τους δήμους και το Υπουργείο Ανάπτυξης, θα δημιουργήσουν τοπικούς υποστηρικτικούς μηχανισμούς.

Οι μηχανισμοί αυτοί, όπως ανέφερε, «ως πρώτο μέλημα θα έχουν να υποστηρίξουν νομικά, γραφειοκρατικά, ψυχολογικά, κοινωνικά όλες τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά του τόπου τους που κινδυνεύουν από τα κόκκινα δάνεια.

Μεσοπρόθεσμα όμως οι μηχανισμοί αυτοί θα πρέπει να μετεξελιχθούν σε ένα τοπικό αναπτυξιακό εργαλείο που θα διαχέει την πληροφορία, θα αναδεικνύει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, θα αποκαλύπτει ευκαιρίες στην παραγωγή, στην αγορά, στην καινοτομία, στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, θα δημιουργεί συνέργειες και θα προωθεί και θα προβάλει το brand name της περιοχής.

Παράλληλα, ο μηχανισμός αυτός θα μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη και πιο αποτελεσματική πληροφόρηση του Υπουργείου, για θέματα εφαρμογής των πολιτικών του».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ