Χρήσεις γης, δασικοί χάρτες και κτηματολόγιο στα προαπαιτούμενα

Χρήσεις γης, δασικοί χάρτες και κτηματολόγιο στα προαπαιτούμενα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά προαπαιτουμένων για τις χρήσεις γης, τους δασικούς χάρτες και το κτηματολόγιο θέτουν οι θεσμοί, μέσα από το κείμενο του νέου μνημονίου. Οι θεσμοί ζητούν να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία αναθεώρησης του πλαισίου για τις χρήσεις γης, να κυρωθούν οι αναρτημένοι δασικοί χάρτες έως τον Σεπτέμβριο και να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο διαγωνισμός για την κατάρτιση όσων δασικών χαρτών απομένουν.

• Χρήσεις γης: Οι Αρχές πρέπει ως προαπαιτούμενη ενέργεια να ολοκληρώσουν άμεσα την αναθεώρηση του ν.4269/14 (νομοθετική ρύθμιση, προεδρικό διάταγμα, τεχνικές προδιαγραφές για τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια και τα ειδικά χωροταξικά πλαίσια).

• Δασικοί χάρτες: Ως προαπαιτούμενη ενέργεια, οι αναρτημένοι δασικοί χάρτες πρέπει να κυρωθούν έως τον Σεπτέμβριο του 2017. Εκεί όπου υπάρχουν αντιρρήσεις, η κύρωση πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο έως τον Μάρτιο του 2018. Επιπρόσθετα, οι Αρχές θα πραγματοποιήσουν διαγωνισμό μέχρι τον Ιούλιο του 2017 για τους δασικούς χάρτες του υπολοίπου της χώρας.

• Κτηματολόγιο: Στο κτηματολόγιο, το ΚΥΣΟΙΠ θα εγκρίνει το νέο πλαίσιο και τον οδικό χάρτη για την ανακατανομή των κτηματολογικών γραφείων στη χώρα, σύμφωνα με την τεχνική βοήθεια που παρείχε η Παγκόσμια Τράπεζα. Το νέο πλαίσιο θα εξασφαλίζει οικονομική αυτονομία και διοικητική αυτοτέλεια, σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα (βασικό παραδοτέο).

• Κωδικοποίηση νομοθεσίας: Ο Αρχές πρέπει έως τον Ιούλιο να οριστικοποιήσουν τις προτάσεις τους για την κωδικοποίηση και οργάνωση της περιβαλλοντικής πληροφορίας. Οι προτάσεις θα περιλαμβάνουν την κωδικοποίηση της υφιστάμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας, τη δημιουργία μιας χωριστής βάσης δεδομένων όπου θα τηρούνται τοπικοί και περιφερειακοί περιβαλλοντικοί κανονισμοί και τέλος την ψηφιοποίηση των χαρτών που συνοδεύουν την περιβαλλοντική νομοθεσία.

• Νερά: Είναι προαπαιτούμενη ενέργεια η υιοθέτηση νέου πλαισίου για την τιμολόγηση του νερού. Παράλληλα η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ πρέπει να ξεκινήσουν την εκπόνηση business plans, τα οποία θα περιλαμβάνουν τις επενδύσεις και τα βασικά έργα για τα επόμενα 5 χρόνια. Μέσα στον Σεπτέμβριο τα σχέδια της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ πρέπει να υποβληθούν στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων και να αξιολογηθούν με τη χρήση τεχνικής βοήθειας (βασικό παραδοτέο).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή