Αρνητικά κινήθηκε η αγορά ελληνικών ομολόγων

Αρνητικά κινήθηκε η αγορά ελληνικών ομολόγων

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την αξία των συναλλαγών στην δευτερογενή αγορά τίτλων να ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ συνεχίζονται οι πωλήσεις κρατικών ομολόγων. Οι επενδυτές δείχνουν την απογοήτευσή τους για την χθεσινή άκαρπη συνεδρίαση του Eurogroup που δεν πήρε καμία απόφαση ούτε για την εκταμίευση της δόσης (7,2 δισ. ευρώ) προς την Ελλάδα ούτε φυσικά για να ξεκινήσει η συζήτηση για την ρύθμιση του ελληνικού δημοσίου χρέους (326,5 δισ. ευρώ).

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύεται στο 5,70% από 5,55% τη χθεσινή μέρα, το 2ετές ομόλογο εμφανίζει απόδοση στο 5,54% από 5,30% της χθεσινής συνεδρίασης και το ετήσιο κρατικό ομόλογο που λήγει στις 17 Ιουλίου 2017 εμφανίζει απόδοση 4,05% από 3,35% στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας.

Το spread του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στις 530 μονάδες βάσης από 515 μονάδες βάσης της χθεσινής μέρας. Στα εταιρικά ομόλογα, η τιμή του ΟΠΑΠ διαμορφώνεται στα 101,30 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να κυμαίνεται στο 3% ενώ στο εταιρικό ομόλογο του Housemarket(Fourlis) η τιμή ανέρχεται στα 102 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 4,49%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή