Εποχικούς εφοριακούς για τουριστικά νησιά αναζητεί η Αρχή Εσόδων

Εποχικούς εφοριακούς για τουριστικά νησιά αναζητεί η Αρχή Εσόδων

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ενίσχυση του προσωπικού των εφοριών Κέρκυρας, Σύρου, Σαντορίνης, Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Κω, Ρόδου και Πολύγυρου, καθώς και των Υπηρεσιών Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής και Θεσσαλονίκης, για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, προχωρεί η φορολογική διοίκηση με στόχο να προλάβει τα μεγάλα τουριστικά κύματα και να ελέγξει τη φοροδιαφυγή.

Μετά τη μεγάλη καθυστέρηση που επέδειξε το περυσινό έτος η φορολογική διοίκηση, φέτος σπεύδει να ενισχύσει το προσωπικό στους πλέον τουριστικούς προορισμούς.

Ο διοικητής της Αρχής, Γ. Πιτσιλής, αποφάσισε την εντατικοποίηση της διενέργειας επιτόπιων ελέγχων, τόσο για τον έλεγχο εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων, όσο και για την καταγραφή πληροφοριών για τη συμπεριφορά των φορολογουμένων, οι οποίες καταχωρίζονται και αξιοποιούνται για τη διενέργεια περαιτέρω ενεργειών της φορολογικής διοίκησης, με απώτερο σκοπό τον εντοπισμό της αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης για φορολογουμένους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά.

Οι έλεγχοι θα διενεργούνται σε ημερήσια βάση, συμπεριλαμβανομένων των αργιών, κατά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες.

Οι ελεγκτές θα κάνουν χρήση της πρόσφατης νομοθεσίας, που προβλέπει για μη έκδοση αποδείξεων «λουκέτο» των καταστημάτων για 48 ώρες, ενώ σε περίπτωση πρώτης υποτροπής η ποινή θα είναι πιο αυστηρή με κλείσιμο του καταστήματος για 4 ημέρες, ενώ σε κάθε νέα υποτροπή ή σε κάθε προσπάθεια παραβίασης του «λουκέτου» θα κλείνουν για 10 ημέρες. Το άμεσο κλείσιμο θα γλιτώνουν μόνο ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεωv, στις οποίες δεν μπορεί να μπει «λουκέτο», όπως π.χ. ξενοδοχεία, γηροκομεία, φροντιστήρια, ιατρεία κ.λπ. Γι’ αυτές ο νόμος προβλέπει χρηματικά πρόστιμα από 1.000 έως και 5.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που παρεμποδίζεται η διενέργεια του φορολογικού ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλής κατά των ελεγκτών, αναστέλλεται η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης την οποία αφορά ο έλεγχος μέχρι και 1 μήνα με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή