Στράουχ: Μεταρρυθμίσεις και όχι ελάφρυνση χρέους για ένα επιτυχημένο πρόγραμμα

Στράουχ: Μεταρρυθμίσεις και όχι ελάφρυνση χρέους για ένα επιτυχημένο πρόγραμμα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν είναι πολύ αργά για να ξεκλειδώσει η επόμενη εκταμίευση» για την πληρωμή των υποχρεώσεων του Ιουλίου, «αλλά η Ελλάδα πρέπει να δράσει γρήγορα», προειδοποίησε την Τρίτη,  ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM, Ρόλφ Στράουχ, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

Ο κ, Στράουχ υποβάθμισε τη σημασία της ελάφρυνσης του χρέους, λέγοντας οτι αντί να επικεντρώνει το ενδιαφέρον της σ' αυτό το θέμα η Ελλάδα θα έπρεπε να ενισχύσει την εφαρμογή των μέτρων του προγράμματός της.

«Οι μεταρρυθμίσεις», είπε, «είναι ο κοινός παρονομαστής για ένα επιτυχημένο πρόγραμμα, όχι η ελάφρυνση του χρέους».

Ο κ. Στράουχ έκανε ειδική αναφορά στο φορολογικό σύστημα και ειδικότερα στην ανάγκη να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές και να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, σημειώνοντας οτι δεν μπορεί να τιμωρείται ο έντιμος φορολογούμενος. Αναφέρθηκε, επίσης,  στην ανάγκη μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Επίσης, επεσήμανε οτι η Ελλάδα επωφελείται από τα χαμηλά επιτόκια του ESM, εξοικονομώντας το 2016 κάπου δέκα δισ ευρώ, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή