«Επινόηση το νέο δάνειο-μνημόνιο», απαντά το ΥΠΟΙΚ για την πρόταση ESM

«Επινόηση το νέο δάνειο-μνημόνιο», απαντά το ΥΠΟΙΚ για την πρόταση ESM

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο νέο γύρο σεναριολογίας που θέλει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών να εξετάζει σενάριο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και νέο δάνειο απάντησαν κύκλοι του ελληνικού ΥΠΟΙΚ.

«Μερίδα των ΜΜΕ έσπευσε να παρουσιάσει μια πρόταση του ESM που είδε το φως της δημοσιότητας για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ως νέο δάνειο ή ως νέο μνημόνιο. Πόσα ακόμη, άραγε, θα επινοήσουν;», ανέφεραν οι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τους θυμίζουμε ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με την ισχύουσα συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών έχει ως προϋπόθεση την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και τίποτε άλλο», συνέχισαν οι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Και το σχόλιό τους καταλήγει: «Αναρωτιόμαστε αν οι διαστρεβλώσεις αυτές προκύπτουν από απλή ανοησία και άγνοια ή από πολιτική σκοπιμότητα. Σε κάθε περίπτωση θα συμβουλεύαμε τους διάφορους "ειδήμονες" για όσα δεν μπορούν να μιλούν, καλύτερα για αυτά να σωπαίνουν».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή