ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου προβλέπει ο Βίζερ

Συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου προβλέπει ο Βίζερ

Σε σημερινή του συνέντευξη σε αυστριακές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων η Salzburger Nachrichten και η Ober Nachrichten, ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας του Eurogroup, Τόμας Βίζερ, εκτιμά ότι οι πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία στο κρίσιμο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, είναι «πάνω από 95%».

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν δε ότι η λύση που φαίνεται να προωθείται είναι η συμμετοχή του ΔΝΤ αλλά χωρίς χρήματα, με τον κ. Βίζερ να προβλέπει ότι «το ΔΝΤ θα συναινέσει επί της αρχής στο ελληνικό πρόγραμμα, χωρίς ωστόσο να προβεί σε εκταμιεύσεις εάν δεν έχει προηγηθεί συμφωνία σε κοινή έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Χαρακτηριστική είναι η παρατήρηση των μέσων ενημέρωσης στη Γερμανία ότι η ελληνική πλευρά φαίνεται να εγκαταλείπει τον στόχο των άμεσων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους, με γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων να εκτιμά πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υπονόησε σε χθεσινή του ομιλία ότι το θέμα του χρέους μπορεί να λυθεί με ευρωπαϊκές δεσμεύσεις για επενδύσεις και όχι «άμεσα μέτρα».