Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμη είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλατφόρμα για τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Η σχετική εφαρμογή έχει δοκιμαστεί σε εικονικό περιβάλλον και στόχος είναι να τεθεί σε πλήρη λειτουργία τον προσεχή Σεπτέμβριο, έχοντας προηγουμένως διασφαλιστεί ότι η διαδικασία και τα δεδομένα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα είναι απολύτως ασφαλή. Χθες, Τετάρτη, ημέρα διενέργειας πλειστηριασμών για οφειλές άνω των 300.000 ευρώ, η πλειονότητα αυτών που είχαν ανακοινωθεί ειδικά στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε, ενώ ο συνολικός αριθμός των πλειστηριασμών που έχουν ανακοινωθεί προσεγγίζει πλέον περίπου τις 3.500. Την υλοποίηση του πιλοτικού ηλεκτρονικού συστήματος των πλειστηριασμών ανέλαβε η εταιρεία Newsphone Hellas με σύμβαση που υπεγράφη με τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Η σχετική εφαρμογή χρηματοδοτήθηκε από τους εννέα συμβολαιογραφικούς συνδέσμους της χώρας και το κόστος της διαμορφώθηκε στις 180.000 ευρώ, ενώ το κόστος λειτουργίας θα καλύπτεται από το τέλος που θα καταβάλλει ο πλειοδότης του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού. Το σύστημα είναι ουσιαστικά μια διαδικτυακή εφαρμογή η οποία επιτρέπει τη διενέργεια ενός πλειστηριασμού από υπάλληλο που θα ορίζεται από τον επισπεύδοντα και από εξουσιοδοτημένο συμβολαιογράφο. Στη διαδικασία θα μπορεί να συμμετέχει κάθε υποψήφιος πλειοδότης και οι προσφορές θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, εξασφαλίζοντας μια ανοικτή και διαφανή διαδικασία. Υποψήφιος πλειοδότης θα μπορεί να είναι κάθε νομικό ή φυσικό πρόσωπο εντός ή εκτός χώρας, ενώ θα υπάρχει κατηγοριοποίηση για τους μεσίτες ακινήτων (νομικά ή φυσικά πρόσωπα), οι οποίοι θα εγγράφονται ως μέλη προκειμένου να συμμετέχουν για λογαριασμό πελατών τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή