Ντάισελμπλουμ: H Eυρωζώνη θα επιμηκύνει τους χρόνους απόσβεσης των δανείων

Ντάισελμπλουμ: H Eυρωζώνη θα επιμηκύνει τους χρόνους απόσβεσης των δανείων

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την «φιλόδοξη» συμφωνία και εκταμίευση δόσης ύψους 8,5 δισ. ευρώ, χαιρέτισε κατά τη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup, o πρόεδρός του Γερούν Ντάισελμπλουμ σχολιάζοντας ότι η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στις προαπαιτούμενες προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν τη δημοσιονομική σταθερότητα κατά τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στο ζήτημα της ανάπτυξης στην Ελλάδα, τονίζοντας πως υιοθετήθηκε ρήτρα ανάπτυξης καθώς «εάν υπάρχει περισσότερη ανάπτυξη τότε θα γίνεται ταχύτερη αποπληρωμή των δανείων και αντίστροφα».

Ανακοίνωσε, δε, τη δημιουργία μιας ελληνικής επενδυτικής τράπεζας, ενώ υπογράμμισε τις διαρθρωτικές αλλαγές που υιοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση.

Ως προς το ζήτημα του χρέους ανέφερε ότι μεταξύ άλλων η ευρωζώνη θα επιμηκύνει τους χρόνους απόσβεσης των δανείων, ενώ η απόσβεση θα εξαρτάται και από τους ρυθμούς ανάπτυξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή