Τ. Βίζερ: Δυνατή η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές υπό προϋποθέσεις

Τ. Βίζερ: Δυνατή η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές υπό προϋποθέσεις

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα «θα μπορούσε να επιστρέψει σύντομα στις αγορές», εξέφρασε ο επικεφαλής του EuroWorkingGroup (EWG) Τόμας Βίζερ, μιλώντας σε αυστριακό κρατικό ραδιόφωνο.

 «Το φθινόπωρο του 2017 ή την άνοιξη του 2018 οι επενδυτές θα δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα υπό την προϋπόθεση του σωστού χειρισμού και μια καλής οικονομικής πολιτικής θα μπορέσει κάτι τέτοιο να καταστεί τουλάχιστον δυνατό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αυστριακός πολιτικός.

Ακόμη, τόνισε πως η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει αρχικά στην αγορά κεφαλαίων «σίγουρα ορισμένα ασφάλιστρα κινδύνου και θα πρέπει να αποδεχτεί συντομότερους χρόνους αποπληρωμής». 

Αναφερόμενος στο χρέος, ο κ. Βίζερ είπε ότι αναμένει την έναρξη των συζητήσεων γύρω από την ελάφρυνση του χρέους στα μέσα του 2018.

«Υπάρχει η πολιτική βούληση να δούμε το πλαίσιο των ελαφρύνσεων στο τέλος του προγράμματος και εάν είναι αναγκαίο να προβούμε στις συμφωνηθείσες ελαφρύνσεις», κατέληξε. 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή