Bundestag: Σε Επιτροπή και όχι στην Ολομέλεια η συμφωνία για την Ελλάδα

Bundestag: Σε Επιτροπή και όχι στην Ολομέλεια η συμφωνία για την Ελλάδα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συμφωνία του Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα δεν απαιτεί την πλήρη έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου, διευκρίνισε σήμερα Τρίτη η καγκελάριος της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ.

Ανώτατο στέλεχος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU δήλωσε μάλιστα πως «το ελληνικό ζήτημα μπορεί να διευθετηθεί αποκλειστικά από την αρμόδια επιτροπή, καθώς δεν κρίνεται αναγκαία η σύγκληση της Ολομέλειας».

Τρεις μήνες πριν, βουλευτές του συγκυβερνώντος SPD, είχαν αξιώσει τη διεξαγωγή πλήρους συζήτησης στην Ολομέλεια, προτού εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, το αίτημα αυτό φέρεται πως εντάσσεται στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας στη Γερμανία, όπου και οι Σοσιαλδημοκράτες επεδίωξαν να ασκήσουν κριτική στην Γερμανίδα καγκελάριο για το πως διαχειρίστηκε το ελληνικό ζήτημα.

Αξίζει να σημειωθεί 69 από τα 309 μέλη της κοινοβπουλευτικής ομάδας του κόμματος της Μέρκελ είχαν ψηφίσει κατά του τρίτου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα τον Αύγουστο του 2015. 

Υπενθυμίζεται, η συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη 21 Ιουνίου. 

Πηγή: ΝΥΤ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή