Προεκλογικά παιχνίδια στη Γερμανία με τη δόση

Προεκλογικά παιχνίδια στη Γερμανία με τη δόση

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο προεκλογικό παιχνίδι της Γερμανίας έχει εμπλακεί η εκταμίευση της δόσης. Η συνεδρίαση της επιτροπής προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου, που επρόκειτο να συζητήσει σήμερα το θέμα, ανεβλήθη για την επόμενη εβδομάδα ύστερα από αίτημα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. Το SPD ζητάει να συζητηθεί το θέμα στην ολομέλεια της Βουλής με στόχο να αναδείξει τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν στο εσωτερικό των Χριστιανοδημοκρατών. Ετσι η Επιτροπή Προϋπολογισμού πρέπει να αποφασίσει προηγουμένως αν πρέπει να παραπεμφθεί το θέμα στην ολομέλεια. «Είναι προφανώς άβολο για τους συντηρητικούς το γεγονός ότι δεν συμμετέχει το ΔΝΤ, δεδομένου ότι ο κ. Σόιμπλε είχε υποσχεθεί ότι θα συμμετείχε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του SPD στην επιτροπή προϋπολογισμού.

Νωρίτερα, ο κ. Μίκαελ Γκρόσε – Μπρέμερ, στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών (συμμάχων της καγκελαρίου Μέρκελ), είχε υποστηρίξει ότι δεν χρειάζεται να ψηφίσει η ολομέλεια για την εκταμίευση της δόσης.

Πρόσφατα, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε δηλώσει πως δεν θεωρεί ότι υπάρχει ουσιαστική αλλαγή στο πρόγραμμα, ώστε να απαιτείται παραπομπή του θέματος στην ολομέλεια του γερμανικού κοινοβουλίου και είχε προειδοποιήσει πως αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα προκαλούσε αβεβαιότητα στις αγορές.

Σε κάθε περίπτωση, η αναβολή της συνεδρίασης της γερμανικής επιτροπής προϋπολογισμού ενδέχεται να καθυστερήσει την εκταμίευση της δόσης, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή