Παράταση της εθελοντικής συνεισφοράς αποφάσισαν οι Ελληνες εφοπλιστές

Παράταση της εθελοντικής συνεισφοράς αποφάσισαν οι Ελληνες εφοπλιστές

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράταση της εθελοντικής συνεισφοράς που καταβάλλεται από μέλη της στο ελληνικό Δημόσιο αποφάσισε η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ). Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι οι συζητήσεις μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και Eυρωπαϊκής Eπιτροπής Aνταγωνισμού για το ελληνικό θεσμικό πλαίσιο της ναυτιλίας συνεχίζονται με ορίζοντα που εκτιμάται πως θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του έτους.

Ειδικότερα, τα μέλη της ΕΕΕ στην έκτακτη γενική συνέλευση που έγινε χθες Δευτέρα στο Ευγενίδειο Ιδρυμα ενέκριναν ομόφωνα την επέκταση υπό τις απαιτούμενες διαδικασίες της διάρκειας ισχύος του Συνυποσχετικού Οικειοθελούς Παροχής μεταξύ ναυτιλιακής κοινότητας και πολιτείας για ακόμη ένα έτος, δηλαδή και για τη χρήση του 2018.

Σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση της Ενωσης, «η ελληνική πλοιοκτησία, διά της υπογραφής συνυποσχετικού οικειοθελούς συνεισφοράς με το ελληνικό Δημόσιο, ξεκίνησε το 2014 να εισφέρει ποσό ύψους 420 εκατ. ευρώ, η καταβολή του οποίου θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια. Η συνεισφορά αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση των φορολογικών εσόδων του ελληνικού κράτους κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο για την ελληνική οικονομία».

Το ελληνικό Δημόσιο έχει προϋπολογίσει από την παράταση της οικειοθελούς συνεισφοράς έσοδα της τάξης των 40 εκατ. για τη χρήση του 2018.

Στην ανακοίνωση της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών μετά την έκτακτη γενική συνέλευση της Δευτέρας υπενθυμίζεται ότι «το εν λόγω Συνυποσχετικό αποτέλεσε πρωτοβουλία της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, για να στηρίξει έμπρακτα τον τόπο σε δύσκολες περιόδους.

Οσον αφορά στο ζήτημα που έχει ανακύψει με την Ε.Ε., τα μέλη της ΕΕΕ ενημερώθηκαν για την πορεία των διαπραγματεύσεων στην εκκρεμή υπόθεση της ανεπίσημης διερεύνησης του ελληνικού ναυτιλιακού θεσμικού πλαισίου από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή