Ευ. Μυτιληναίος: Δεν θα μας σώσει το κούρεμα αλλά η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα

Ευ. Μυτιληναίος: Δεν θα μας σώσει το κούρεμα αλλά η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τα εταιρικά ομόλογα είναι ένα καλό εργαλείο για τις επιχειρήσεις που θέλουν να αναπτυχθούν αφού ο τραπεζικός δανεισμός είναι παρωχημένος όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ. Μην περιμένουμε κούρεμα χρέους ή κάποια ειδική συμφωνία από τους εταίρους. Όλα αυτά είναι ευχολόγια, μακάρι να έρθουν, μακάρι οι πολιτικοί μας να τα καταφέρουν, αλλά εμείς εδώ με τη δουλειά μας τα καταφέραμε και αυτό τον δρόμο πρέπει να τον ακολουθήσουν και άλλοι. Πρέπει να δούμε νέες εισαγωγές στην αγορά, startups, νέες επιχειρήσεις, να στηριχθούν νέες επιχειρηματικές προσπάθειες».

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο πρόεδρος του ομίλου Μυτιληναίου Ευάγγελος Μυτιληναίος με αφορμή την σημερινή έναρξη του 5ετούς εταιρικού ομολόγου όπου ήδη εμφανίζει τιμή στα 100,50 λεπτά του ευρώ και απόδοση στο 3,03% ενώ έχουν αλλάξει χέρια πάνω από 6,5 εκατομμύρια ομολογίες,

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο ο κ. Μυτιληναίος έκανε εκτενή αναφορά και στο χαμηλό επιτόκιο (3,1%) που πέτυχε η εταιρία στην έκδοση του 5ετούς ομολόγου δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «η ανάπτυξη και η φυγή της χώρας μας από τον φαύλο κύκλο των τελευταίων ετών περνάει μόνο μέσα από τον ιδιωτικό τομέα. Λυπάμαι εάν θα στεναχωρηθούν ορισμένοι άνθρωποι που είναι ιδεολογικά προσκολλημένοι σε άλλου είδους μοντέλα. Θα τους στεναχωρήσω, αλλά ο σημερινός κόσμος δεν έχει άλλο δρόμο. Και εμείς αυτό επιβεβαιώνουμε, μαζί με την κεφαλαιαγορά, το χρηματιστήριο, τον ιδιωτικό τομέα», υπογράμμισε ο κ. Μυτιληναίος.

Ο πρόεδρος του φερώνυμου ομίλου προσκάλεσε και άλλους επιχειρηματίες που δεν έχουν εισάγει τις μετοχές τους στο Χρηματιστήριο να αξιοποιήσουν την αγορά των εταιρικών ομολόγων .προσθέτοντας ότι η ανάγκη αναγέννησης της ελληνικής κεφαλαιαγοράς θα δείξει τον δρόμο σε όσες επιχειρήσεις πληρούν τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια, να επιδιώξουν τη χρηματοδότησή τους μέσω των εταιρικών ομολόγων και της νέας Οργανωμένης Αγοράς του Χρηματιστηρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή