Handelsblatt: Η Ελλάδα προκαλεί μόνιμα μπελάδες

Handelsblatt: Η Ελλάδα προκαλεί μόνιμα μπελάδες

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ελληνική κυβέρνηση επιρρίπτει την ευθύνη για την καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης, η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Αναφερόμενη στην απόφαση του ESM την Τετάρτη να αναβάλει για σήμερα την απόφαση, η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ ασκεί δριμύτατη κριτική, σημειώνοντας ότι «στην πραγματικότητα η καταβολή της επόμενης δανειακής δόσης ήταν τελειωμένη υπόθεση. Τώρα η εκταμίευση μετατίθεται. Αιτία γι’ αυτό: Συγκεκριμένοι όροι εξακολουθούν ακόμη να μην έχουν υλοποιηθεί».

Αναξιόπιστη

«Η Ελλάδα προκαλεί μόνιμα μπελάδες», σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της Handelsblatt στις Βρυξέλλες, η οποία σχολιάζει: «Η Ελλάδα δικαιολόγησε για άλλη μία φορά την κακή της φήμη.

Η χώρα θεωρείται εδώ και χρόνια κραυγαλέα αναξιόπιστη και απρόθυμη να τηρήσει όσα έχει συμφωνήσει με τους δανειστές της», σχολιάζει. Οπως επισημαίνει, μοναδική εξαίρεση συνιστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έφερε προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή ο Ελληνας πρωθυπουργός την περασμένη άνοιξη, «εκπλήσσοντας θετικά τόσο το ΔΝΤ όσο και τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωζώνης».

Τώρα, τα πράγματα ακολουθούν ξανά τη συνήθη πορεία τους, σχολιάζει η Handelsblatt. «Η Ελλάδα δεν υλοποιεί αυτά που υποσχέθηκε. Ως εκ τούτου, το εκτελεστικό συμβούλιο του ESM ήταν αναγκασμένο να μεταθέσει την επόμενη δανειακή δόση». Οπως προσθέτει, «η ελληνική κυβέρνηση και πάλι δεν εφήρμοσε τα λιγοστά εκκρεμή προαπαιτούμενα». Η εφημερίδα αναφέρει την ποινική δίωξη της ελληνικής Δικαιοσύνης κατά τριών ξένων εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και κατά του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.

Επιστολή

Η Handelsblatt έχει στη διάθεσή της επιστολή του επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ προς την ελληνική κυβέρνηση στις 19 Ιουνίου, όπου εκφράζει την έκπληξή του, χαρακτηρίζοντας τις εν λόγω υποθέσεις «εξαιρετικά ζημιογόνες» για τη φήμη της Ελλάδας.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «ο εκνευρισμός στις τάξεις των Ευρωπαίων δανειστών είναι μεγάλος» και προσθέτει ότι «οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες που ασχολούνται διαρκώς με τη διάσωση της Ελλάδας είναι πλέον απλά και μόνο εκνευρισμένοι» και, όπως σημειώνει η Handelsblatt, σχολιάζουν ότι σε αντίθεση με άλλες χώρες της κρίσης όπου αντίστοιχα προγράμματα μπόρεσαν να εφαρμοστούν «λιγότερο ή περισσότερο ομαλά», στην Ελλάδα «αυτό δεν θα λειτουργήσει μάλλον ποτέ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή