Λουκέτο και πρόστιμα σε μπαρ και εστιατόρια για μη έκδοση αποδείξεων

Λουκέτο και πρόστιμα σε μπαρ και εστιατόρια για μη έκδοση αποδείξεων

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα πρόστιμα και λουκέτα επιβλήθηκαν από τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε μπαρ και εστιατόρια για μη έκδοση αποδείξεων.

Συγκεκριμένα, σε μπαρ στο Πόρτο Χέλι δεν είχαν εκδοθεί 60 αποδείξεις και για τον λόγο αυτόν επιβλήθηκε κλείσιμο του καταστήματος για 48 ώρες. Επίσης για 48 ώρες κλείνει και ταβέρνα στη Χώρα της Ίου που δεν είχε εκδώσει 13 αποδείξεις.

Επίσης, στη Σέριφο, ελεγκτές που υποδύθηκαν το ζευγάρι εντόπισαν παρόμοια περίπτωση φοροδιαφυγής σε γνωστό μπαρ-εστιατόριο του νησιού, επιβάλλοντας τα ανάλογα πρόστιμα.

Στη Νάξο, ελεγκτές "μεταμφιεσμένοι" σε τουρίστες διαπίστωσαν, μετά από έλεγχο σε φούρνο, ότι οι αποδείξεις ήταν άγνωστη λέξη για πώληση ψωμιού, τυρόπιτας και λοιπών προϊόντων. Το εν λόγω κατάστημα κλείνει αύριο το πρωί. Όπως σημειώνει η ΑΑΔΕ, οι έλεγχοι με τις νέες μεθόδους θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή