Bloomberg: «Αγκάθι» για την Αθήνα οι 140 εκκρεμείς μεταρρυθμίσεις

Bloomberg: «Αγκάθι» για την Αθήνα οι 140 εκκρεμείς μεταρρυθμίσεις

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα από δω και στο εξής επισημαίνει σε άρθρο του το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, κάνοντας εκενείς αναφορές στις μεταρρυθμίσεις.

Το άρθρο επισημαίνει πως το «αγκάθι» που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση είναι οι 140 εκκρεμείς μεταρρυθμίσεις και άλλες 100 συμφωνημένες πρόσθετες δράσεις, που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν ώστε να μπορέσει η χώρα να αποκτήσει πρόσβαση στα υπόλοιπα 26,9 δισ. ευρώ πριν από τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, δηλαδή τον Αύγουστο του 2018.

Παράλληλα γίνεται λόγος για τις υψηλές απαιτήσεις των δανειστών που «απειλούν» ανά πάσα στιγμή το πολιτικό σκηνικό, καθώς πολίτες και επιχειρήσεις στενάζουν κάτω από το κόστος της οικονομικής κρίσης. 

Στο άρθρο γίνεται αναφορά και στην ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας πως εξετάζει το ενδεχόμενο να περικόψει περαιτέρω τις συντάξεις, να επιτρέψει το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων, να επιβληθούν περισσότεροι φόροι και να γίνουν αλλαγές στα εργασιακά που θα δυσκολέυουν τις απεργίες.

Παράλληλα ο καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Γεράσιμος Μοσχονάς, με δηλώσεις στο πρακτορείο τονίζει πως «Δεν υπάρχει σοβαρή εφαρμογή δύσκολων δομικών αλλαγών» και πως «Το ελληνικό κράτος απέτυχε» να τις εφαρμόσει λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης και απουσίας τεχνοκρατικής εξειδίκευσης, συνεχίζει ο ίδιος.

Το Bloomberg φέρνει ως παράδειγμα το παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, λέγοντας πως παρά το γεγονός ότι η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί το 2014, είναι ακόμη μπλοκαρισμένη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή