Με απειλές και ύβρεις αντιδρούν στα 48ωρα λουκέτα οι επιχειρηματίες

Με απειλές και ύβρεις αντιδρούν στα 48ωρα λουκέτα οι επιχειρηματίες

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φαινόμενα ακραίων αντιδράσεων παρατηρούνται τελευταίως, κατά τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων. Με πρόσχημα τις μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις των τελευταίων ετών, ορισμένοι ελεγχόμενοι ξεπερνούν τα όρια και αντιδρούν στους ελέγχους εκτοξεύοντας απειλές και φθάνοντας ακόμα και στον ξυλοδαρμό των εφοριακών. Μετά τον ξυλοδαρμό του εφοριακού στην Πάτμο, την προσαγωγή της εφόρου της Βέροιας ύστερα από μήνυση οπαδών του Αρ. Σώρρα και τον τραυματισμό εφοριακού στη ΔΟΥ Χανίων, χθες ιδιοκτήτρια εστιατορίου στη Σάμο εκτόξευσε απειλές εναντίον του εφοριακού που της επέβαλε την ποινή του 48ωρου λουκέτου για μη έκδοση αποδείξεων.

Ολα ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα, όταν κλιμάκιο της τοπικής εφορίας στη Σάμο προχώρησε στην επιβολή του μέτρου της 48ωρης αναστολής λειτουργίας εστιατορίου, με τη συνδρομή της αστυνομίας.

Κατά τη διαδικασία όμως δημιουργήθηκαν έντονα επεισόδια από τους ιδιοκτήτες (απειλές και εξύβριση), ενώ έφτασαν στο σημείο να παραβιάσουν την πινακίδα σφράγισης, παρά την παρουσία των αστυνομικών. Η πράξη αυτή οδήγησε στη διεύρυνση της ποινής κατά 10 επιπλέον μέρες, ενώ η ιδιοκτήτρια οδηγήθηκε στο αυτόφωρο λόγω της παρεμπόδισης του ελέγχου, όπου της επιβλήθηκε ποινή 12 μηνών φυλάκισης με αναστολή.

Ωστόσο, η ποινή δεν τη σταμάτησε με αποτέλεσμα χθες τα ξημερώματα να τηλεφωνήσει στον εφοριακό που έβαλε το λουκέτο, απειλώντας τον.

Υστερα από παρέμβαση του εισαγγελέα, η επιχειρηματίας –που δήλωσε στον εφοριακό, σύμφωνα με πληροφορίες, οπαδός του Αρ. Σώρρα– συνελήφθη εκ νέου.

Πάντως τα ατυχή αυτά περιστατικά δεν κάμπτουν τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που συνεχίζουν με την ίδια ένταση τους ελέγχους σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας. Χθες ειδικά κλιμάκια έλεγξαν δέκα εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και ταξί στην περιοχή του Πειραιά, με την παραβατικότητα να φτάνει στο 60%, ενώ η ποινή του 48ωρου λουκέτο επιβλήθηκε σε πάρκινγκ κοντά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, για μη έκδοση αποδείξεων.

Σε μάστιγα τείνει να εξελιχθεί το παρεμπόριο παραποιημένων προϊόντων. Το ΣΔΟΕ το τελευταίο διάστημα ασχολείται συστηματικά με το θέμα αναζητώντας κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων προϊόντων. Μάλιστα σε έλεγχο που διενέργησαν την περασμένη Τρίτη σε μονοκατοικία στη Ν. Φιλαδέλφεια κατέσχεσαν πολύ μεγάλο αριθμό εμπορευμάτων με παραποιημένα σήματα (απομιμήσεις) γνωστών εταιρειών και συγκεκριμένα:

• 229.100 τεμ. ρολόγια.

• 32.300 τεμ. πορτοφόλια.

• 18.700 τεμ. γυαλιά ηλίου.

• 648 ζεύγη υποδημάτων.

Στον ίδιο χώρο εντοπίστηκε εξοπλισμός τοποθέτησης – επικόλλησης πλαστής στάμπας και ετικετών – σημάτων επώνυμων εταιρειών, καθώς και μήτρες αναπαραγωγής σημάτων.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ κατέσχεσαν 22.000 τεμάχια πλαστές ετικέτες γνωστών εταιρειών, 7.500 τεμάχια πλαστά σήματα γνωστής εταιρείας, 3 πρέσες τοποθέτησης σημάτων, 4 μεταλλικές μήτρες και 1 πατρόν μεταξοτυπίας για στάμπες. Επίσης, κατασχέθηκε και ένα όχημα στο οποίο γινόταν φόρτωση εμπορευμάτων. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τις 560.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ένα άτομο κινεζικής υπηκοότητας, ενώ διαφεύγει τη σύλληψη ακόμη ένα άτομο.

Σύμφωνα με την κοινή έκθεση του EUIPO (Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης) και της Europol, τα προϊόντα «μαϊμού» που εισέρχονται στην Ε.Ε. υπολογίζεται ότι αντιστοιχούν στο 5% των εισαγωγών που πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Ενωση, ποσοστό που μεταφράζεται σε περίπου 85 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή