Διαγωνισμός 350.000 ευρώ για την τουριστική προβολή της Μυκόνου

Διαγωνισμός 350.000 ευρώ για την τουριστική προβολή της Μυκόνου

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην προκήρυξη διεθνούς ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού προχώρησε ο Δήμος Μυκόνου για την υλοποίηση δράσεων τουριστικής προβολής του νησιού.

Ο προϋπολογισμός του διαγωνισμού ανέρχεται σε 350.000 ευρώ. Κριτήριο ανάθεσης του έργου είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας και τιμής. Ως ημερομηνία έναρξης των προσφορών για τους ενδιαφερόμενους έχει ορισθεί η 19η Αυγούστου και ως καταληκτική η 18η Σεπτεμβρίου. Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει τέσσερις εργάσιμες ημέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία. Η διάρκεια της παρεχόμενης υπηρεσίας θα διαρκέσει 12 μήνες.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού ζητείται από τον ανάδοχο η υλοποίηση τριών πακέτων εργασίας. Το πρώτο πακέτο εργασίας αφορά τη δημιουργία ειδικών «εμπειρικών», όπως ονομάζονται, προϊόντων για τον προορισμό «Μύκονος». Το δεύτερο πακέτο αφορά την εκπόνηση και υλοποίηση στρατηγικού σχεδίου για την προβολή του νησιού ως προορισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το τρίτο αφορά συνδυασμένες ενέργειες προβολής του δήμου.

Ο ανάδοχος καλείται να προχωρήσει σε έρευνα αγοράς, καταγράφοντας την αντίληψη για τον προορισμό από τουρίστες που τον έχουν ήδη επισκεφθεί και να δημιουργήσει χαρτοφυλάκιο θεματικών ταξιδιωτικών εμπειριών υπό τη μορφή τουριστικών προγραμμάτων. Κάθε νέο προϊόν θα συνοδεύεται από προγραμματισμό δραστηριοτήτων για την πληροφόρηση των καταναλωτών και των εκπροσώπων της τουριστικής αγοράς. Επίσης, ο ανάδοχος θα συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τα μεγέθη της τουριστικής αγοράς και της κίνησης στη Μύκονο, όπως για παράδειγμα για τις αφίξεις και τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχειακά καταλύματα και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, για τις επισκέψεις και τις εισπράξεις από εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, καθώς και για τον αριθμό των επιβατών σε αεροδρόμια και λιμενικούς σταθμούς. Στο έργο του αναδόχου περιλαμβάνεται και η συγκέντρωση των απόψεων επαγγελματιών του τουρισμού σχετικά με τη δυνατότητα του δήμου να προσφέρει υψηλού επιπέδου προϊόντα και υπηρεσίες, προσελκύοντας κατηγορίες τουριστών με διαφορετικά ενδιαφέροντα. Παράλληλα, θα καταθέσει ένα σχέδιο επικοινωνίας για καταχωρίσεις σε έντυπα μέσα του εξωτερικού (αγγλικά, γερμανικά, ρωσικά, κινεζικά) και εσωτερικού καθώς και σε μέσα του Διαδικτύου.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, οι διεθνείς αφίξεις στο αεροδρόμιο της Μυκόνου για το α΄ εξάμηνο του έτους αυξήθηκαν κατά 13,6% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, φθάνοντας σε 91.043.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή