Η Αθήνα στις κορυφαίες επιλογές των Κινέζων για ταξίδια στην Ευρώπη

Η Αθήνα στις κορυφαίες επιλογές των Κινέζων για ταξίδια στην Ευρώπη

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι Κινέζοι επιθυμούν περισσότερο από ποτέ να επισκεφθούν την Αθήνα εντός των επόμενων 12 μηνών.

Αυτό δείχνει μεγάλη έρευνα για την ταξιδιωτική αγορά της Κίνας και τις μελλοντικές της τάσεις, που πραγματοποίησε η διεθνής ταξιδιωτική ιστοσελίδα Hotels.com με τη συνεργασία της εταιρείας Ipsos. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας για την περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (ΕΜΕΑ), η Αθήνα με ποσοστό 4% καταλαμβάνει την τρίτη θέση στις προτιμήσεις των Κινέζων για ταξίδια το προσεχές δωδεκάμηνο. Την πρώτη θέση διατηρεί το Παρίσι με ποσοστό 18% και τη δεύτερη το Λονδίνο με ποσοστό 5%. Μετά την Αθήνα ακολουθούν με ποσοστό προτίμησης 3% η Βιέννη, το Βερολίνο, το Μιλάνο, η Ρώμη και με ποσοστό 2% το Μόναχο, το Αμστερνταμ, η Ζυρίχη και η Γενεύη.

Η έρευνα αναδεικνύει τη σημαντική θέση που καταλαμβάνει, πλέον, στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία η κινέζικη αγορά. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των Κινέζων τουριστών που ταξίδεψαν στο εξωτερικό το 2016 αυξήθηκε κατά 4,3%, φθάνοντας τα 122 εκατ. Επίσης, οι Κινέζοι που έκαναν διεθνή ταξίδια, πέρυσι, ξόδεψαν γι’ αυτόν τον λόγο κατά μέσον όρο το 28% του εισοδήματός τους. Στην έρευνα επισημαίνεται ότι οι Κινέζοι σκοπεύουν να συνεχίσουν να αυξάνουν τα ταξίδια τους στο εξωτερικό, παρά το γεγονός ότι σειρά βασικών δεικτών σηματοδοτεί τάσεις επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας. Επιπλέον, στο πλαίσιο των ταξιδιών που θα πραγματοποιήσουν εντός των επόμενων 12 μηνών δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ξοδέψουν 10% περισσότερα χρήματα σε σχέση με τις μέχρι πρότινος δαπάνες κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι πρώτη φορά στη φετινή έρευνα σε σχέση με τα αποτελέσματα παλαιότερων ερευνών τα ψώνια δεν είναι ο μόνος κυρίαρχος λόγος για τα διεθνή ταξίδια των Κινέζων. Ετσι, για τις ταξιδιωτικές επιλογές τους λαμβάνονται περισσότερο υπόψη ζητήματα όπως η αναψυχή, ο πολιτισμός και ο οικοτουρισμός. Οι Κινέζοι προτιμούν να διαμένουν σε ξενοδοχεία (ποσοστό 79%), έναντι άλλου τύπου τουριστικών καταλυμάτων. Σε σχέση με την επιλογή των ξενοδοχείων, σημαντικό ρόλο παίζουν η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, η ασφάλεια, η τιμή και η δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, καθώς ποσοστό 98% των ταξιδιωτών διατηρεί συνεχή επικοινωνία με την οικογένεια και τους φίλους του. Από την έρευνα αναδεικνύονται και τρία ζητήματα σχετικά με τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους οι ξενοδόχοι, όπως οι φιλικές προς τους Κινέζους δυνατότητες πληρωμών, η εξυπηρέτηση στη γλώσσας τους και οι τοπικές μεταφορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή