ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επέστρεψε σε θετικό έδαφος το Χρηματιστήριο

epestrepse-se-thetiko-edafos-to-chrimatistirio-2204827

Τεχνική ανοδική αντίδραση παρουσίασε σήμερα το Χρηματιστήριο και επανήλθε σε θετική τροχιά  μετά τις ισχυρές απώλειες (-1,23%) που κατέγραψε o γενικός δείκτης στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής.

Ο βασικός δείκτης κινήθηκε με θετικό πρόσημο καθ’ όλη τη διάρκεια των συναλλαγών και έκλεισε με άνοδο της τάξης του 0,51% στις 827,77 μονάδες.

Η αυριανή αργία δεν σύμμαχος της αγοράς καθώς η αξία των συναλλαγών παρέμεινε σε ιδιαίτερα υποτονικά επίπεδα και διαμορφώθηκε στα 34,31 εκατ. ευρώ. Η χρηματιστηριακή αγορά παραμένει αδύναμη αφού απουσιάζει το φρέσκο χρήμα που πρόσφεραν τα μεγάλα διεθνή χαρτοφυλάκια μέχρι και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας στις 15 Ιουνίου.

Η εγχώρια αγορά παραμένει ιδιαίτερα ευάλωτη σε ανατιμητικές ή υποτιμητικές κερδοσκοπικές κινήσεις αφού λόγω του χαμηλού τζίρου οι τιμές ανεβοκατεβαίνουν εύκολα, χωρίς να χρειασθεί υπερβάλλουσα προσφορά ή να εκδηλωθεί ισχυρή ζήτηση.

Σαφής τάση δεν υπάρχει, το σκηνικό παραμένει ευμετάβλητο και η εικόνα της αγοράς μπορεί να διαφοροποιηθεί πλήρως στις επόμενες συνεδριάσεις. Τα ελάχιστα funds που έχουν μένει ενεργά αυτή την περίοδο των διακοπών, επικεντρώνουν τις κινήσεις τους στα τραπεζικά χαρτιά και σε λίγα δεικτοβαρή blue chips του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης Ftse 26, τα οποία επίσης δεν παρουσιάζουν αξιόλογο όγκο συναλλαγών.