Η Κίνα έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία

Η Κίνα έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Κίνα είχε πάντα εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και στις προσπάθειές σας να επιτύχετε γρήγορη ανάκαμψη», δήλωσε χθες από την Αλεξανδρούπολη ο Κινέζος πρέσβης στην Ελλάδα Τζόου Ξιαολί.

Ο Κινέζος πρέσβης

Ο Κινέζος διπλωμάτης, κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, υπογράμμισε τις «τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, ιδιαίτερα μεταξύ Κίνας και βόρειας Ελλάδας και Αλεξανδρούπολης». Ο τουρισμός, η ναυτιλία, οι προοπτικές ανάπτυξης στον τομέα της ενέργειας, οι φυσικοί πόροι, η γεωστρατηγική της θέση, συνθέτουν, σύμφωνα με τον κ. Ξιαολί, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, η οποία βρίσκεται «στο σταυροδρόμι του νέου δρόμου του μεταξιού του 21ου αιώνα».

Οπως είπε, σκοπός της επίσκεψής του είναι να ενημερωθεί για την περιοχή και να διερευνήσει, μέσω των συναντήσεών του με τις τοπικές αρχές και τους επιχειρηματίες, τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Ο Κινέζος αξιωματούχος είπε πως στην κατεύθυνση της περαιτέρω συνεργασίας θα συμβάλει και η συμμετοχή της Κίνας στην 82η ΔΕΘ, ως τιμώμενη χώρα.

Στη ΔΕΘ

«Φέτος η Κίνα θα συμμετάσχει με περισσότερες από 130 εταιρείες, μεταξύ των οποίων και μερικές από τις πιο ισχυρές της χώρας και εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, συμμετοχή ρεκόρ όχι μόνο στην ιστορία της ΔΕΘ αλλά και στην ιστορία των σχέσεων Ελλάδας -Κίνας», δήλωσε καλώντας την επιχειρηματική κοινότητα αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση «να εκμεταλλευθούν αυτή την ευκαιρία ενίσχυσης της σχέσης με την Κίνα, μέσω ανταλλαγής απόψεων και ιδεών, στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, της ενέργειας, της γεωργίας, της ναυτιλίας, των κατασκευών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή