Νέο μνημόνιο «βλέπει» η BofA

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιθανό θεωρεί ένα νέο μίνι-μνημόνιο, συνδεδεμένο με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, η Bank of America Merrill Lynch. Η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι η τρίτη αξιολόγηση που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο θα είναι δύσκολη. Εάν οι συζητήσεις καθυστερήσουν και η αξιολόγηση παραταθεί για το επόμενο έτος, είναι πιθανό να συσχετισθεί με τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για το χρέος και με το καθεστώς επιτήρησης της χώρας, που θα ισχύσει μετά το τέλος του προγράμματος στα μέσα του επόμενου έτους. Οι αναλυτές της BofA εκτιμούν ότι θα είναι ένα πιο χαλαρό πρόγραμμα που θα συνδέει την εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους με τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη.

Εάν κλείσει μία τέτοια συμφωνία στα μέσα του 2018, η Ελλάδα μπορεί να είναι σε θέση να συμμετάσχει στο QE της ΕΚΤ στα τελευταία στάδιά του στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και θα μπορούσε επίσης να αυξήσει την πρόσβασή της στις αγορές.

Εκτιμά ότι η οικονομία θα έχει μέτρια θετικό ρυθμό ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο, που θα συνεχιστεί και θα επιταχυνθεί ελαφρώς στο τρίτο τρίμηνο, οδηγώντας σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 1%, κατά μέσον όρο, το 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή