Στις 310.000 οι επιπλέον αεροπορικές αφίξεις τον Σεπτέμβριο

Στις 310.000 οι επιπλέον αεροπορικές αφίξεις τον Σεπτέμβριο

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική άνοδο παρουσιάζουν οι δείκτες αεροπορικών, οδικών και θαλάσσιων αφίξεων, όπως προκύπτει από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Sete Intelligence, με τον Σεπτέμβριο να συνοδεύεται με επιπλέον αεροπορικές θέσεις.

Συγκεκριμένα, για τον Σεπτέμβριο του 2017, στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας έχουν προγραμματιστεί 310.000 περισσότερες αεροπορικές θέσεις (+13%), σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕAΣΠ (Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων-Hellenic Slot Coordination Authority), τα οποία συγκέντρωσε το Sete Intelligence.

Αεροδρόμια

Με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία του Sete Intelligence, στα κυριότερα αεροδρόμια καταγράφηκε τον Ιούλιο αύξηση των διεθνών αφίξεων 5,7% (+8,8% από την αρχή του έτους). Σύμφωνα με τα στοιχεία, η αύξηση στα περιφερειακά αεροδρόμια ανήλθε στο 6,8% και στην Αθήνα στο 1,5%, ενώ από την αρχή του έτους η αύξηση ήταν 10,6% και 3,8% αντιστοίχως. Παρόμοια εικόνα προκύπτει και από τα στοιχεία προγραμματισμού θέσεων των περιφερειακών αεροδρομίων, που από τον Μάρτιο έως και τον Ιούλιο παρουσίασαν αύξηση 9,0%.

Τονίζεται ότι η αναμενόμενη αύξηση θέσεων σε πτήσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια για το σύνολο της θερινής περιόδου 2017 (Μάρτιος-Οκτώβριος) αναμένεται σε 10,3%.

Ο υψηλότερος ρυθμός αύξησης των αφίξεων σε σχέση με αυτόν του αριθμού προγραμματισμένων θέσεων υποδηλώνει αυξημένες πληρότητες των αεροπλάνων, τονίζει το Sete Intelligence. Την ίδια στιγμή, αντίστοιχη (+11,6%) ήταν και η αύξηση των διεθνών οδικών αφίξεων τον Ιούλιο, ενώ από την αρχή του έτους η αύξηση ανέρχεται πλέον σε 7,8%. Στις θαλάσσιες αφίξεις από Ιταλία παρατηρείται αύξηση 14% τον Ιούνιο και 12,4% από την αρχή του χρόνου.

Σύμφωνα με την Ερευνα Συνόρων της ΤτΕ, τον Ιούνιο η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε κατά 13,0% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2016 και κατά 6,6% στο 6μηνο και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις κατά 14,2% (και κατά 7,1% στο 6μηνο).

Επίσης, το Ινστιτούτο σημειώνει πως με βάση τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος Εργάνη, η συνολική αύξηση της μισθωτής απασχόλησης τον Ιούλιο ανήλθε σε 7.242 θέσεις εργασίας (263.145 από την αρχή του έτους), ενώ στα καταλύματα σε 8.225 και στην εστίαση σε 15.728 θέσεις. Δηλαδή, η αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον τουρισμό ήταν μεγαλύτερη από τη συνολική, λόγω απώλειας θέσεων εργασίας σε άλλους κλάδους, ιδιαίτερα στην εκπαίδευση, με τη λήξη του σχολικού έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή