Βελτιώθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα

Βελτιώθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση σημείωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος (Economic Sentiment Indicator, ESI) αυξήθηκε από 98,2 μονάδες τον Ιούλιο στις 99 μονάδες τον Αύγουστο, που είναι το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 μηνών.

Στην ενίσχυση του δείκτη συνέβαλαν η βελτίωση της εμπιστοσύνης στον τομέα των υπηρεσιών και η αύξηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Συγκεκριμένα, ο δείκτης για τον τομέα των υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 22,9 μονάδες από 17,4 μονάδες τον Ιούλιο και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε στις -57,0 μονάδες από -61,5 μονάδες τον περασμένο μήνα.

Οι δείκτες εμπιστοσύνης για τους τομείς της βιομηχανίας, του λιανικού εμπορίου και των κατασκευών υποχώρησαν. Ο δείκτης της βιομηχανίας μειώθηκε στις -3,7 μονάδες από -2,7 μονάδες, του λιανικού εμπορίου στις -3,6 από -1,3 μονάδες και στις κατασκευές στις -49,2 από -39,7 μονάδες.

Στο μεταξύ, για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο δείκτης οικονομικού κλίματος ανήλθε στις 111,9 μονάδες έναντι 112,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

Οσον αφορά την Ευρωζώνη, ο αντίστοιχος δείκτης διαμορφώθηκε στις 111,9 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο της τάξης της 0,6 μονάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή