ΥΠΟΙΚ: Προσωρινή η απόκλιση στα έσοδα

ΥΠΟΙΚ: Προσωρινή η απόκλιση στα έσοδα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H μεταφορά της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ από τον Αύγουστο στον Σεπτέμβριο, καθώς και η αύξηση των επιστροφών φόρου σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από τον στόχο του Προϋπολογισμού, είναι οι αιτίες για την απόκλιση των καθαρών εσόδων το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2017.

Αυτό αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τα στοιχεία για την εκτέλεση του κρατικού Προϋπολογισμού το οκτάμηνο, σημειώνοντας ότι για τους λόγους αυτούς, η απόκλιση στα έσοδα είναι προσωρινή και θα επιτευχθεί φέτος ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75%.

Αναλυτικά, οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν τα ακόλουθα:

«Η απόκλιση των καθαρών εσόδων του κρατικού Προϋπολογισμού στο διάστημα των μηνών Ιανουαρίου-Αυγούστου κατά 1,74 δισ. ευρώ, εξηγείται από τα εξής:

1. Τη μεταφορά της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ από το μήνα Αύγουστο στο μήνα Σεπτέμβριο (1,027 δισ. ευρώ) και

2. Την αύξηση των επιστροφών φόρων έναντι του στόχου (469 εκατ. ευρώ).

Και οι δύο παραπάνω αιτίες της απόκλισης είναι προσωρινές και το υπουργείο Οικονομικών έχει την απόλυτη πεποίθηση ότι στο τέλος του οικονομικού έτους θα επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος του 1,75%».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή