Ντομπρόφσκις: «Πρώιμη συζήτηση» η καθαρή έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα

Ντομπρόφσκις: «Πρώιμη συζήτηση» η καθαρή έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τέλος του χρόνου θέτει ως «ιδανικό χρονοδιάγραμμα» για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλτις Ντομπρόφσκις σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε «αυτό που θα το καθορίσει είναι η πρόοδος της ελληνικής πλευράς με την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων». «Υπάρχουν 95 προαπαιτούμενα για να ολοκληρωθούν και πολλά από αυτά στην πραγματικότητα αφορούν την εφαρμογή μέτρων που έχουν ήδη ψηφιστεί» αναφέρει. Ωστόσο, απέφυγε να πάρει θέση για την αναγκαιότητα ή μη λήψης επιπλέον μέτρων για το 2018.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου μετά το Eurogroup ότι στόχος είναι μία καθαρή έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα και όχι νέες διευθετήσεις, έκανε λόγο για πρώιμη συζήτηση. «Έχουμε ακόμα μπροστά μας την τρίτη αξιολόγηση» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «πρώτα από όλα εγώ θα εστίαζα στην προετοιμασία για τους προϋπολογισμούς των επόμενων ετών, διασφαλίζοντας ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα φτάνει το 3,5% του ΑΕΠ».

Μεταξύ άλλων ο κ. Ντομπρόβσκις υπογράμμισε ότι ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να επικεντρωθεί αισθητά στην αύξηση των φόρων, σχολιάζοντας ότι η υπέρμετρη φορολόγηση ήταν κυρίαρχο στοιχείο του μείγματος πολιτικής του τρίτου μνημονίου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή