Εφορία: Σήμερα κρίνεται το στοίχημα είσπραξης 2,3 δισ. ευρώ

Εφορία: Σήμερα κρίνεται το στοίχημα είσπραξης 2,3 δισ. ευρώ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λήγει σήμερα η προθεσμία για περισσότερους από 7 εκατομμύρια φορολογουμένους, οι οποίοι θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων, αλλά και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.

Συνολικά εκτιμάται από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ότι θα εισπραχθούν περί τα 2,3 δισ. ευρώ. Το ένα δισεκατομμύριο εξ αυτών θα προέλθει, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, από την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τα υπόλοιπα από τον φόρο εισοδήματος. Στην περίπτωση που οι φορολογούμενοι καταφέρουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις, θα κλείσει η τρύπα ύψους 1,7 δισ. ευρώ που δημιουργήθηκε στον προϋπολογισμό το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου. Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούλιο 671.000 φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους ύψους 339,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Μπορεί ο Σεπτέμβριος να είναι ιδιαίτερα σημαντικός μήνας για την εξέλιξη των εσόδων του προϋπολογισμού, ωστόσο και οι επόμενοι είναι σημαντικοί, καθώς μέχρι και τον Ιανουάριο θα πρέπει να καταβάλλονται οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ από τους φορολογουμένους.

Επανεκκαθάριση ΕΝΦΙΑ

Στο μεταξύ, χθες, αναρτήθηκαν στο TAXIS τα εκκαθαριστικά σημειώματα της επανεκκαθάρισης του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων για τις περιπτώσεις: 

• Επανεξέτασης του εισοδηματικού κριτηρίου των χορηγούμενων εκπτώσεων ΕΝΦΙΑ (εφάπαξ οικονομική ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων).

• Προσαρμογής της τιμής ζώνης της Β΄ ζώνης Ψυχικού.

Οι παραπάνω περιπτώσεις επανεκκαθάρισης αφορούν συνολικά 69.494 φορολογουμένους και το συνολικό ποσό (επιστροφή ή διαγραφή φόρου) ανέρχεται στα 10,83 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή