Αισιόδοξη η Allianz μετά την απόκτηση της Dresdner

Αισιόδοξη η Allianz μετά την απόκτηση της Dresdner

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόναχο. Ο γερμανικός ασφαλιστικός οργανισμός Allianz AG ανακοίνωσε χθες ευχάριστες ειδήσεις στους επενδυτές του, υποσχόμενος ικανοποιητική απόδοση και έσοδα της τάξεως των 23 δισεκατομμυρίων ευρώ (19,54 δισ. δολ.) χάρη στην εξαγορά της Dresdner Βank.

Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις του ομίλου για τη μελλοντική του οικονομική απόδοση στη γερμανική ασφαλιστική αγορά που ενισχύεται από την στροφή μεγάλου αριθμού εργαζομένων στον ιδιωτικό ασφαλιστικό τομέα, συμπίπτει με ειδήσεις ότι οι συνομιλίες περί συνεργασίας της Deutsche Bank με τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης, την ΑΧΑ SA, τερματίσθηκαν «αφήνοντας τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα χωρίς ασφαλιστικό εταίρο». Ο όμιλος Allianz AG κατέχει τα πρωτεία στην ασφαλιστική αγορά της Ευρώπης από απόψεως κεφαλαιακής αξίας, αλλά βρίσκεται με απόσταση σε δεύτερη θέση από την ασφαλιστική επιχείρηση ΑΧΑ SA, η οποία είναι πρώτη από απόψεως ασφαλιστικών εσόδων. Σε σχετικό ανακοινωθέν ο όμιλος Allianz διευκρινίζει ότι τα οικονομικά οφέλη της από την εξαγορά της Dresdner Bank θα είναι της τάξεως των 290 εκατομμυρίων ευρώ (248,7 εκατ. δολ.) μέχρι το 2002 και θα αυξηθούν στα 885 εκατομμύρια ευρώ το έτος 2005. Αργότερα, τα ετήσια κέρδη του ομίλου αναμένεται να ξεπεράσουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως, συμπεριλαμβανομένων 882 εκατομμυρίων ευρώ από συνέργειες και από την αναπτυξιακή της εξέλιξη.

Η ανακοίνωση της εξαγοράς της Dresdner Bank από την Allianz έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τις αγορές όπως διαφαίνεται και από την άνοδο της τιμής της μετοχής αμφοτέρων των επιχειρήσεων στο Χρηματιστήριο του Μονάχου. Ειδικότερα, η τιμή της μετοχής της Allianz σημείωσε άνοδο της τάξεως του 2,7% και έφθασε τα 327,54 ευρώ και η τιμή της μετοχής της Dresdner σημείωσε άνοδο της τάξεως 2,2%.

Οικονομολόγοι και αναλυτές θεωρούν ότι η σύμπραξη του ομίλου Allianz και της Dresnder Bank είναι θετική και τονίζουν ότι θα είναι προς όφελος αμφοτέρων των επιχειρήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή