Αμεση ρύθμιση των νοσοκομειακών χρεών ζητεί ο Αλ. Παπαδόπουλος

Αμεση ρύθμιση των νοσοκομειακών χρεών ζητεί ο Αλ. Παπαδόπουλος

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανάγκη για την άμεση προώθηση της τροπολογίας με την οποία θα ρυθμίζονται τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων προς τα νοσοκομεία, και των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές, είναι επιτακτική. Ηδη το ΕΣΥ έχει οδηγηθεί σε παράλυση, τα νοσοκομεία δανείζονται υλικό μεταξύ τους ή και δεν διαθέτουν καν. Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δεν πρέπει να καθυστερήσει αυτή τη ρύθμιση ούτε δευτερόλεπτο. Αυτό ήταν το σχόλιο του υπουργού Υγείας κ. Αλ. Παπαδόπουλου, ο οποίος ρωτήθηκε χθες στη Βουλή από την «K» για το ζήτημα. Τα χρέη προς τα νοσοκομεία ανέρχονται σε 353 δισ. δρχ., αλλά η αναγκαιότητα για τη ρύθμιση των χρεών δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφισβήτηση.

Δεν είναι αυτά τα χρέη κρυφό χρέος που μετατρέπεται σε φανερό, για το οποίο καταγγέλλεται η κυβέρνηση εδώ και καιρό από τη Νέα Δημοκρατία αλλά το αρνείται συστηματικά; ρωτήσαμε τον κ. Παπαδόπουλο. Δεν απάντησε, δεν το σχολίασε καθόλου, αλλά αυτό μάλλον δηλώνει τη συγκατάνευσή του παρά τη διαφωνία του. Η ρύθμιση μέσω της τιτλοποίησης είναι η καλύτερη δυνατή επόμενη ερώτηση. – Και πού να τα βρει τα χρήματα, ήταν η καυστική απάντηση του υπουργού, που φανερώνει αν μη τι άλλο την ανησυχία του για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, για την οποία πάντως προσφάτως στη Βουλή ο κ. Σημίτης αλλά και ο κ. Γ. Παπαντωνίου εκφράσθηκαν με τα κολακευτικότερα σχόλια.

Τι μέλλει γενέσθαι με το ύψος του επιδόματος που έχετε υποσχεθεί στο νοσηλευτικό προσωπικό, δεν σας είχε αρνηθεί αρχικώς την προσαρμογή του από 6.000 δραχμές σε 9.000 το υπουργείο Οικονομικών; η επόμενη ερώτηση. – Δεν πρόκειται να απαντήσω σε αυτό, ήταν το σχόλιο του κ. Παπαδόπουλου, (μάλλον περί επιβεβαίωσης πρόκειται…), ο οποίος πρόσθεσε ότι ο ΥΠΕΘΟ διαβεβαίωσε πως η προσαρμογή θα γίνει, και προς τούτο θα υπάρξουν συζητήσεις με την ΠΟΕΔΗΝ. Μήπως η απειλή της απεργίας εκ μέρους του νοσηλευτικού προσωπικού οδήγησε το υπουργείο Οικονομικών σε αναδίπλωση; – Δεν μπορώ να σας απαντήσω, σχολίασε ο κ. Παπαδόπουλος, αποστροφή που επίσης μοιάζει με επιβεβαίωση…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή