ΕΤΑ: εισροές εσόδων έως και 22,5 δισ. δρχ. από εκμετάλλευση ακτών

ΕΤΑ: εισροές εσόδων έως και 22,5 δισ. δρχ. από εκμετάλλευση ακτών

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εσοδα κατ’ ελάχιστον 12,2 δισ. δρχ. θα εισπράξει η «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε.» (μέρος των οποίων θα καταβληθεί στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης) από τη 10ετή παραχώρηση της εκμετάλλευσης των 5 ακτών στο νότιο παραλιακό άξονα της Αττικής (Αλίμου, Α’ και Β’ Βούλας, Βουλιαγμένης, Βάρκιζας) σε κοινοπραξίες επιχειρηματικών σχημάτων.

Χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑ, κ. Τάσος Χωμενίδης, ανακοίνωσε τις κοινοπραξίες, οι οποίες κατέθεσαν τις καλύτερες προσφορές για την ανάληψη της διαχείρισης των ακτών (πίνακας). Οπως ανέφερε ο κ. Χωμενίδης, τα συνολικά έσοδα της ΕΤΑ πέραν του εγγυημένου μισθώματος και ανάλογα με την πορεία του κύκλου εργασιών που θα πραγματοποιούν οι κοινοπραξίες, οι οποίες θα αναλάβουν την εκμετάλλευση των ακτών, μπορεί να φθάσει έως και 22,5 δισ. δρχ. στη δεκαετία.

Διαπραγματεύσεις

Τις επόμενες ημέρες θα κληθούν οι υποψήφιοι ανάδοχοι -οι οποίοι εξετάζουν την περαιτέρω διεύρυνση των σχημάτων τους- σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να βελτιώσουν περαιτέρω τις προσφορές τους. Σημειώνεται ότι παρέμβαση για το θέμα του διαγωνισμού για τις ακτές έκανε χθες και ο υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας και πρόεδρος της Αστήρ Παλλάς ΑΞΕ κ. Θεοδ. Πανταλάκης, κατά τη διάρκεια της Τακτικής Γ.Σ. της ξενοδοχειακής εταιρείας. Μιλώντας για την εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ακτή της Βουλιαγμένης που είχε καταθέσει προσφορά και η Αστήρ, έκανε λόγο για «τσαρλατάνους» χωρίς, ωστόσο, να προσδιορίσει αν ο χαρακτηρισμός αφορά στις άλλες κοινοπραξίες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ή στην «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε.».

Εξάλλου, ο κ. Χωμενίδης ανακοίνωσε χθες ότι στην περυσινή 5μηνη λειτουργία της ΕΤΑ, το σύνολο των κερδών έφθασε σε 5,4 δισ. δρχ. και ο κύκλος εργασιών σε 13,3 δισ. δρχ. Τα περιθώρια κέρδους της εταιρείας ανήλθαν σε 40,6% έναντι αντίστοιχου ποσοστού 32,8% κατά τη χρήση του 1999. Ηδη, με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου, η εταιρεία παρουσιάζει αύξηση στον τζίρο κατά 35% και στα κέρδη 75%. Αύξηση κατά 52% εμφανίζουν τα κέρδη των καζίνο Πάρνηθας και Κέρκυρας στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου, φθάνοντας σε 9,8 δισ. δρχ. από 6,5 δισ. δρχ. στο πεντάμηνο πέρυσι. Τον Ιούνιο θα προκηρυχθούν διαγωνισμοί για την αξιοποίηση 8 περιουσιακών στοιχείων της ΕΤΑ στην παραλία της Αττικής (μαρίνες, Ανάβυσσος) και για τις εκτάσεις: Καϊάφα, Καμένα Βούρλα, Αφάντου Ρόδου και Αγιοι Απόστολοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή