Τέλη Νοεμβρίου η αυτοματοποιημένη ρύθμιση οφειλών

Τέλη Νοεμβρίου η αυτοματοποιημένη ρύθμιση οφειλών

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να δίνεται η δυνατότητα αυτοματοποιημένων προτάσεων ρύθμισης οφειλών μέσω της πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού για τις επιχειρήσεις με οφειλές 20.000 έως 50.000 ευρώ. Στην εκτίμηση αυτή προέβη χθες ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φ. Κουρμούσης μιλώντας σε εκπομπή στον διαδικτυακό κόμβο «Taxheaven». Βεβαίως, όπως ο ίδιος πρόσθεσε, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει δοθεί το πράσινο φως από τους δανειστές, οι οποίοι μέχρι στιγμής εγείρουν σοβαρές αντιρρήσεις.

Ο εν λόγω αυτοματισμός, εάν και όταν γίνει, θα συνίσταται στην ανάλυση βιωσιμότητας αυτομάτως βάσει συγκεκριμένων δεικτών που θα προκύπτουν ύστερα από την καταχώριση των οικονομικών στοιχείων της επιχείρησης και στη συνέχεια θα προτείνονται από την πλατφόρμα, επίσης αυτομάτως, λύσεις ρύθμισης των οφειλών.

Περί τα τέλη Νοεμβρίου, εξάλλου, εκτίμησε ο κ. Κουρμούσης ότι θα έχουν γίνει οι πρώτες ρυθμίσεις οφειλών μέσω της πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί 170 αιτήσεις επιχειρήσεων και βρίσκονται πλέον στο στάδιο της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές τους, ενώ πάνω από 700 αιτήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, αλλά βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή