Προτάσεις κοινοπραξιών για το κέντρο συνεδρίων

Προτάσεις κοινοπραξιών για το κέντρο συνεδρίων

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερες από 15 κοινοπραξίες ανταποκρίθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόσκληση για τη διερεύνηση επενδυτικού ενδιαφέροντος που δημοσίευσε για την ανέγερση και εκμετάλλευση του νέου συνεδριακού κέντρου της Αθήνας στα κτίρια του πρώην Ανατολικού αεροσταθμού στο Ελληνικό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόταση κατέθεσε κοινοπρακτικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν με ποσοστό 35% η κατασκευαστική εταιρεία ΑΤΤΙΚΑΤ, η Αγροτική Τράπεζα με 20% και 3 Ανώνυμες Εταιρείες θυγατρικές του Συνδέσμου Ελλήνων Οργανωτών Εκθέσεων και Συνεδρίων με 20% του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων με 12,5% και του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων με 12,5%. Σημειώνεται ότι στην εταιρεία του ΣΕΟΕΣ συμμετέχουν 18 οργανωτές εκθέσεων, μεταξύ των οποίων και η Expoplan που κατά 50% ανήκει στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και κατά 50% στην ιταλική εταιρεία Bolognia Fiere. Εξάλλου, ενδιαφέρον φέρεται ότι έχουν εκδηλώσει, μεταξύ των άλλων, και η Helexpo, η κατασκευαστική εταιρεία K. Ι. Σαραντόπουλος με το τουριστικό γραφείο Αμφιτρύων και ο όμιλος J&Ρ.

Σημειώνεται ότι το συγκρότημα που θα αξιοποιηθεί αφορά στο κτίριο αναχωρήσεων με ωφέλιμη επιφάνεια 20.600 τ.μ., το κτίριο αφίξεων με ωφέλιμη επιφάνεια 13.000 τ.μ. και το κτίριο charters με ωφέλιμη επιφάνεια 2.900 τ.μ. Τα παραπάνω κτίρια είναι συνεχόμενα. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης και του γειτονικού κτιρίου του τελωνείου με επιφάνεια 10.000 τ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή