Στον αέρα η προμήθεια ειδών για ορθοπεδικές επεμβάσεις

Στον αέρα η προμήθεια ειδών για ορθοπεδικές επεμβάσεις

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά προβλήματα όσον αφορά στη διενέργεια ορθοπεδικών επεμβάσεων θα αντιμετωπίσουν όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας από τις 30 Ιουνίου, καθώς οι προμηθευτές εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού δηλώνουν αποφασισμένοι να μην χορηγούν υλικά, εάν τα νοσοκομεία δεν εξοφλήσουν τις οφειλές τους. Την ίδια στιγμή, οι πρόεδροι των νοσοκομείων εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το ζήτημα, καθώς με την τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ρυθμίζεται το ζήτημα των χρεών των νοσοκομείων, (όπως έγραφε σχετικώς, χθες η «Κ»).

Ενα μήνα περίπου μετά την εφαρμογή της απόφασης του Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ), σύμφωνα με την οποία ανεστάλη η προμήθεια υλικών σε δέκα νοσοκομεία της χώρας, μεταξύ των οποίων το ΚΑΤ και το Γενικό Κρατικό Αθηνών, οι προμηθευτές επεκτείνουν την απόφαση σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, αφού, όπως υποστηρίζουν δεν έχουν λάβει καμία επίσημη απάντηση για την αποπληρωμή των χρεών. Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο αντιπρόεδρος του ΠΑΣΥΠΟΥ κ. Νικόλαος Μουρούτσος υποστήριξε ότι, εξαιτίας αυτής της κατάστασης, πολλά χειρουργεία για την αντιμετώπιση ορθοπεδικών προβλημάτων ματαιώνονται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, λόγω της έλλειψης των απαραίτητων εμφυτεύσιμων ορθοπεδικών υλικών. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Μουρούτσο, οι ματαιώσεις φτάνουν μέχρι και το 30% των επεμβάσεων που θα γίνονταν υπό φυσιολογικές συνθήκες, ενώ ήδη πολλά νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων, και το Γενικό Κρατικό Αθηνών έχουν στείλει επιστολές στο υπουργείο Υγείας, προς ενημέρωση. Πάντως ο πρόεδρος του ΚΑΤ κ. Τάκης Βίγλας, μιλώντας στην «K» τόνισε ότι προς το παρόν δεν έχει παρατηρηθεί τέτοιου είδους πρόβλημα στο ΚΑΤ. Ο κ. Βίγλας εκτιμά ότι την επόμενη εβδομάδα το πρόβλημα με τα χρέη των νοσοκομείων θα έχει λυθεί, και χαρακτηρίζει την τοποθέτηση της ΠΑΣΥΠΟΥ εκβιαστική, αφού σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας έχει βρεθεί μέθοδος για την εξόφληση των χρεών και μένει απλώς να γίνει ο διάλογος με τους προμηθευτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή