Εντός Νοεμβρίου η πρεμιέρα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την κινητικότητα στο Δημόσιο

Εντός Νοεμβρίου η πρεμιέρα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την κινητικότητα στο Δημόσιο

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πρεμιέρα» και επί του πρακτέου για την κινητικότητα στο Δημόσιο στα μέσα του μηνός, οπότε και αναμένεται να αναρτηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα οι διαθέσιμες θέσεις για τις μετατάξεις – αποσπάσεις. Οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για την εκκίνηση του νέου συστήματος έχουν ξεκινήσει αρκετό καιρό, ωστόσο το όλο «εγχείρημα» θα τεθεί σε εφαρμογή στις 13 Νοεμβρίου, οπότε και αναμένεται, εκτός απροόπτου, να δημοσιευθούν οι διαθέσιμες θέσεις.

Συνολικά έχουν υποβληθεί 804 αιτήματα από φορείς και υπουργεία. Στην «κορυφή» της λίστας βρίσκεται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με αιτήματα για 180 θέσεις προς κάλυψη, ενώ αμέσως μετά έρχονται το υπουργείο Ανάπτυξης (112) και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής (109). Το υπουργείο Υγείας έχει υποβάλει αιτήματα για 65 θέσεις, το υπουργείο Τουρισμού για 58, το υπουργείο Δικαιοσύνης για 44 και το υπουργείο Υποδομών για 41. Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει υποβάλει αίτημα για κάλυψη 15 θέσεων, ενώ αιτήματα για συνολικά 180 θέσεις έχουν υποβάλει διάφοροι άλλοι φορείς.

Το ζήτημα της κινητικότητας απασχόλησε τις διαπραγματεύσεις μεταξύ δανειστών και κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα δεδομένου ότι έχει υπάρξει μια μικρή παρέκκλιση από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, με αποτέλεσμα πλέον οι πρώτες μετατάξεις- αποσπάσεις με το νέο σύστημα να τοποθετούνται στα μέσα Ιανουαρίου του 2018. Κυβερνητικές πηγές, πάντως, μιλώντας στην «Κ» διαβεβαιώνουν ότι «δεν υπάρχει απολύτως κανένα ζήτημα» και ότι «το νέο σύστημα θα τεθεί σε –πρακτική– εφαρμογή αμέσως μετά τη δεύτερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας στις 10 Νοεμβρίου, οπότε και αναμένεται να εγκριθούν τα αιτήματα των υπουργείων και των φορέων».

Η «ώρα της αλήθειας» έχει φτάσει και για την αξιολόγηση, καθώς αυτή την εβδομάδα αναμένεται να τεθούν υπ’ όψιν του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των υπαλλήλων από όλο το φάσμα του Δημοσίου.

Τα αποτελέσματα αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα προκύψουν στοιχεία τόσο για τη συμμετοχή των υπαλλήλων στην αξιολόγηση –για την οποία ερίζουν κυβέρνηση και συνδικαλιστές– όσο και για τις επιδόσεις τους, δηλαδή για τον τρόπο με τον οποίο έχουν βαθμολογηθεί από τους προϊσταμένους τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, δεν αναμένονται εκπλήξεις, καθώς η γενική εικόνα είναι ότι υπήρξε μεγάλη συμμετοχή στην αξιολόγηση από τους εργαζομένους στα υπουργεία –βάσει εκτιμήσεων του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η συμμετοχή άγγιξε το 80%– και μεγάλη αποχή, που σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ έφτασε το 80% των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Η «χαμηλή πτήση» της αξιολόγησης στους δήμους, πάντως, προβληματίζει την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και των «πολεμικών» ανακοινώσεων των συνδικαλιστικών ενώσεων δήλωνε «ανοικτή στον διάλογο».

Στο μεταξύ, εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθούν οι θέσεις γενικών διευθυντών σε όλο το φάσμα του Δημοσίου, καθώς και οι θέσεις για τους νέους γενικούς γραμματείς οι οποίοι θα επιλεγούν από το Μητρώο Στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή