Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται η δημοσιοποίηση της προκήρυξης για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού. Παράλληλα, αναμένεται και η δημοσιοποίηση των διαγωνισμών για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης στις μαρίνες Χίου και Αλίμου.

Χθες πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, μετά την ολοκλήρωση του διορισμού της νέας διοίκησης. Η απερχόμενη πρόεδρος του Δ.Σ. Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου καλωσόρισε τα νέα μέλη του Δ.Σ., σημειώνοντας ότι η απερχόμενη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ έφερε σε πέρας μεγάλα έργα, με χαρακτηριστικότερα την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του ΔΑΑ αντί 600 εκατ. ευρώ, την πώληση του 67% του ΟΛΘ έναντι 231,9 εκατ. ευρώ, προχωρώντας τον νέο διαγωνισμό του ΔΕΣΦΑ και κάνοντας καθοριστικά βήματα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το Ελληνικό. Σε αυτά πρέπει να προστεθεί η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, η πώληση του Αστέρα, καθώς και η υπογραφή 34 συμβολαίων στα ακίνητα με συνολική αξία περί τα 200 εκατ. ευρώ. «Συνεχίζουμε γιατί πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων συμβάλλει καθοριστικά στην αναπτυξιακή τροχιά της ελληνικής οικονομίας με την προσέλκυση σημαντικών άμεσων επενδύσεων και πολύ σύντομα θα βγουν νέοι διαγωνισμοί για την παραχώρηση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων, όπως η Εγνατία Οδός και οι μαρίνες Αλίμου και Χίου», είπε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι η κ. Τσιτσογιαννοπούλου παραμένει μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.

Από την άλλη πλευρά, ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Αρης Ξενόφος, σημείωσε ότι το ταμείο δίνει έμφαση στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, η οποία, όπως είπε, δεν είναι μια στείρα διαδικασία πώλησης ή παραχώρησης σημαντικών της στοιχείων προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο χρέος. «Αποτελούν», είπε χαρακτηριστικά, «έναν αναπτυξιακό πυλώνα για την εθνική οικονομία, δημιουργώντας υπεραξία μέσα από σημαντικές άμεσες και έμμεσες επενδύσεις».

Τέλος, ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Ριχάρδος Λαμπίρης τόνισε ότι το νέο Δ.Σ., σε πλήρη σύνθεση, είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και να υλοποιήσει με αποτελεσματικό τρόπο την αποστολή του. Ο κ. Λαμπίρης εκθείασε την εμπειρία και τις επιτυχίες του παρελθόντος και το προσωπικό του ΤΑΙΠΕΔ και εξέφρασε την πεποίθησή του για επιτυχία στο έργο του ταμείου. Η νέα σύνδεση του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ έχει ως εξής: 1. Αρης Ξενόφος, πρόεδρος, 2. Ριχάρδος Λαμπίρης, διευθύνων σύμβουλος, 3. Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, 4. Αγγελος Βλάχος, 5. Γιώργος Μαρίνος. Η θητεία όλων των μελών του Δ.Σ. ορίζεται έως την 1η Ιουλίου 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή