Ανάπτυξη 2% το 2017 αλλά και «καμπανάκι» για τις επενδύσεις από την EBRD

Ανάπτυξη 2% το 2017 αλλά και «καμπανάκι» για τις επενδύσεις από την EBRD

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, διατηρείται η πρόβλεψη για ανάπτυξη στο 2% στο σύνολο του 2017 και για 2,2% το 2018, ωστόσο «παραμένουν καθοδικοί κίνδυνοι αναφορικά με την πρόβλεψη, καθώς η οικονομία βρίσκεται ακόμη σε δύσκολη θέση, με τα τρέχοντα επίπεδα επενδύσεων αρκετά χαμηλότερα από τις αποσβέσεις, κάτι που σημαίνει μία σταθερή επιδείνωση του κεφαλαιακού αποθέματος».

Η ελληνική οικονομία επανήλθε στην ανάπτυξη στο πρώτο εξάμηνο του έτους, εν μέσω προόδου στις μεταρρυθμίσεις και ενίσχυσης της εμπιστοσύνης, αναφέρει η EBRD. Η ανάπτυξη στο πρώτο εξάμηνο του 2017 ήταν 0,6% σε ετήσια βάση, ενισχυμένη από τις καλές επιδόσεις του βιομηχανικού και εξαγωγικού τομέα, προσθέτει.

Η EBRD αναθεώρησε προς τα επάνω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη των χωρών που χρηματοδοτεί (EBRD Region), με τον ρυθμό να εκτιμάται στο 3,3% φέτος και 3,0% το 2008, αυξημένο κατά 0,9 και 0,2 της ποσοστιαίας μονάδας, αντίστοιχα, σε σχέση με τις προβλέψεις του Μαΐου 2017. Ειδικά για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η EBRD προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 3,6% φέτος και 3,3% το επόμενο έτος, αυξημένο κατά 0,5 και 0,3 της ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή